Televizyonun en büyük sansasyonu Succession bu gece bitiyor: O kişi kim olacak?

Sansasyonel dizi Succession, muhteşem geçen 4 sezonun ardından bu gece sona eriyor. 88 dakikalık final bölümü medya imparatorluğunun başına kimin geçeceği sorusu başta olmak üzere çok sayıda bilinmezi nihayete erdirecek. Dünyadaki tüm izleyicileri diziden şanına yakışır bir son bekliyor.

Kültür Sanat 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Succession, dört sezon boyunca izleyicinin ilgisini en üst seviyede tutarak, televizyon tarihinin gördüğü en etkili yapımlar arasında yerini aldı.

Brian Cox’un hayat verdiği, medya devi Rupert Murdoch’tan yoğun esintiler taşıyan Roy ailesinin reisi Logan Roy’un kurduğu medya imparatorluğunu kimin yöneteceği sorusunu merkezine alan Succession’a bu gece veda ediyoruz.

4 sezon süren dizi, bu tek cümleyle özetlenemeyecek kadar derindi ve içerdiği entrikalarıyla bugüne kadar tanık olduklarımız arasında en çarpıcı olan yapımlardan biriydi.

‘With open eyes’ başlığını taşıyan 88 dakika sürecek final bölümüyle, 39 bölümdür devam eden sorunun cevabını nihayet öğrenmeyi umuyoruz. Çünkü şunu biliyoruz: Dizinin yaratıcısı Jesse Armstrong The New Yorker’a verdiği mülakatta “‘Succession’ın adında bir vaat var” demişti. Bu bize kesinlik içeren bir final görebileceğimizin işaretini veriyor.

İmparatorluğunu inşa ettikten sonra hayatını kaybeden Logan Roy’un ardından, koltuğu kimin alacağına dair yarış çocukları arasında sürüyor. Kendall, Roman, Shiv, Connor kardeşlerden kimin kazanacağıysa, senaryosundaki Şekspiryen detaylar nedeniyle, Shakespeare’in eserlerinde aranıyor. Bu final bölümü bize merak ettiğimiz 10 sorunun cevabını verebilecek mi, göreceğiz.

Succession’ın izleyicide bıraktığı etki sadece beyaz camdan yansıyan görkemli bir yapım olması değil düşünce yapımızda da bazı şeyleri değiştirmesinde yatıyor. New York Times’a göre bu yapım, Dallas gibi geçmiş zengin dizilerinin aksine, aşırı zenginlerin sorunlarının kaçınılmaz olarak biz fanilerin de sorunları haline geldiğini bize gösteriyor.

Dizi daha bitmeden, gelebilecek yeni yapımların ihtimali konuşuluyor. Game of Thrones, Seinfeld, Breaking Bad gibi efsanevi yapımlar, başka yapımları doğurmuştu. Succession’da da böyle bir durumun olup olmayacağı merak konusu.

İlk sezonlarını BluTV’den izleyebileceğiniz Succession’ın finaline saatler kala vaktinizi nasıl geçireceğinizi düşünüyorsanız, diziyle alakalı derin okumalar yapmanızı sağlayacak güzel bir okuma listesi hazırlamış Longreads. Onlara göz atabilirsiniz. Ya da Guardian’ın hazırladığı Succession’a ne kadar hâkim olduğunuzu sorgulayacağınız Quiz’e katılabilirsiniz.

 

Succession'dan al haberi: Seçim gecesi böyle oluyormuş demekSuccession’dan al haberi: Seçim gecesi böyle oluyormuş demek

Roy Ailesi’nden satılık: Central Park manzaralı, 5+2 çatı katı, 29 milyon dolar…Roy Ailesi’nden satılık: Central Park manzaralı, 5+2 çatı katı, 29 milyon dolar…

Succession'da son entrikalar: Televizyonun en büyük sansasyonunda final bu gece başlıyorSuccession’da son entrikalar: Televizyonun en büyük sansasyonunda final bu gece başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.