Susan Sarandon: Filistin’i desteklediğim için tehdit ediliyorum

Susan Sarandon Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan isimlerden. İsrail'in katliamlarına karşı ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen bir eyleme katılan sanatçı Gazze desteği nedeniyle tehditler aldığını söyledi.

Kültür Sanat 18 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Susan Sarandon, Gazze'ye desteğini açıklayan ünlülerden.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları beş ayı geride bıraktı. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırılara dünyanın dört bir yanından tepkiler yükselirken ABD ve Almanya gibi ülkelerde ise durum biraz daha farklı. İsrail’in katliamlarına sesini yükselten sanatçıların ödül törenleri iptal edilirken bu süreçte uygulanan sansür de evrensel değerlerden uzak bir noktada. Tüm bunlar yaşanırken Hollywood’da da İsrail’in politikaları karşısında yükselen sesler yapımcılar ya da kimi medya kuruluşlarınca bastırılıyor. Katliamları protesto eden isimlerden Susan Sarandon Washington’da bir gösteride bu müdahalelerin artık ölüm tehdidi seviyelerine ulaştığını söyledi.

Susan Sarandon: Herkes bir şeyler yapmalı

Washington’da meclis binası Capitol Hill’in önünde düzenlenen eyleme katılan Susan Sarandon “en azından bunu yapabilirim” diyerek yaşanan katliamlar karşısında herkesin bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı. Ülkesi ABD’nin İsrail’e silah sağlamaya bir son vermesi gerektiğini de söyleyen oyuncu acil ateşkes çağrısını da yineledi. Oyuncu yaptığı bu çağrılar nedeniyle tehditler aldığını da sözlerine ekledi. Ödüllü oyuncunun Capitol Hill önünde yaptığı açıklama büyük alkış aldı.

İsrail’in politikalarına karşı olduğu için işinden olduğunu hatırlatan Susan Sarandon “Ben iyiyim. Günün sonunda bu, insanların ölmesi kadar önemli değil” dedi. ‘Dead Man Walking’ ile Oscar kazanan oyuncu Hollywood’un pek çok kült yapımında da rol aldı. Bunlar arasında en unutulmazlardan biri kuşkusuz 1991 yapımı ‘Thelma ve Louise’. Genna Davis ile filmde başrolü paylaşan ödüllü oyuncuya Harvey Keitel ve Brad Pitt de eşlik etmişti.

Eurovision'un Filistin sınavı: İsrail yarışmaya katılıyorEurovision’un Filistin sınavı: İsrail yarışmaya katılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.