‘Ters Yüz 2’ zirveye çıktı: Türkiye tarihinde en çok izlenen yabancı animasyon

Tüm zamanların en çok izlenen animasyon filmi olan 'Ters Yüz 2'yi ülkemizde 1 milyon 890 bin kişi izledi. Bu seyirci rakamıyla film Türkiye'nin en çok izlenen yabancı animasyonu oldu. Daha önce bu ünvan 'Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor'a aitti.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

1.5 milyar dolar hasılat elde edip tüm zamanların en çok izlenen animasyonu olan ‘Ters Yüz 2’ Türkiye’de de rekor kırdı.  Film 1 milyon 890 bin seyirciyle Türkiye’de en çok izlenen yabancı animasyon filmi oldu.

Daha önce bu ünvan ‘Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor’ filmine aitti. 2012’de vizyona giren film 66 haftanın sonunda 1 milyon 883 bin kişi tarafından izlenmişti. ‘Ters Yüz 2’nin ‘Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor’un elinden bu ünvanı alması altı hafta sürdü.

Pete Docter’ın yönettiği animasyon şu an 2024’ün en çok hasılat yapan filmi aynı zamanda. Türkçe seslendirme kadrosunda Gupse Özay, Aslı İnandık, Aysun Topar, İrem Alnıaçık, Oğuz Özoğul gibi isimlerin yer aldığı filmde Riley’nin ergenliğe girmesi sonrası yaşananlar anlatılıyor. Riley’nin Neşe liderliğindeki duygu dünyasına yeni duygular dahil oluyor:  Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç. Filme, yeni duyguların önceki duyguları bastırıp Riley’i kontrol altına almasıyla yaşananlar konu ediniyor.

Ve beklenen oldu: 'Ters Yüz 2' artık tüm zamanların en çok kazanan animasyonuVe beklenen oldu: ‘Ters Yüz 2’ artık tüm zamanların en çok kazanan animasyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.