‘Thunderbolts’ ve ‘Blade Runner 2099’ da greve katıldı

Hollywood Yazarlar Birliği'nin 2 Mayıs'ta başladığı greve katılım artıyor. Son olarak çekimleri bir ay içinde başlaması planlanan Marvel filmi 'Thunderbolts ve Amazon Studios ve Scott Free Productions ortak yapımı 'Blade Runner 2099' grev kararı aldı. Filmlerin yayın tarihi ertelenebilir.

Kültür Sanat 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Yazar ekibi greve giden 'Thunderbolts'un Temmuz 2024'te gösterime girmesi planlanıyordu.

Hollywood Yazarlar Birliği grevi, endüstriden destek görmeye devam ediyor. Ödül törenleri erteleniyor, oyuncular yazarlara destek veren açıklamalar yapıyor. Son olarak iki yapım ekibi daha greve katılacağını duyurdu.

Çekimleri bir ay içinde başlaması planlanan Marvel filmi ‘Thunderbolts’ da greve katılma kararı aldı. ‘Thunderbolts’un Temmuz 2024’te gösterime girmesi planlanmıştı, ancak grevin bunu etkileyip etkilemeyeceği belirsiz. Filmin başrollerinde Florence Pugh (Yelena Belova), Sebastian Stan (Winter Soldier), David Harbour (Red Guardian), Wyatt Russell (US Agent), Hannah John-Kamen (Ghost), Olga Kurylenko (Taskmaster) ve Julia Louis-Dreyfus (Valentina Allegra de Fontaine) yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise ‘Paper Towns’ filmini de yöneten Jake Schreier oturuyor.

Warner Bros. başkanı protesto edildi: Yazarlara ödeme yapın!Warner Bros. başkanı protesto edildi: Yazarlara ödeme yapın!

‘Blade Runner 2099’ da greve gidiyor

Geçen hafta greve katılan bir başka ekip daha vardı. Amazon Studios ve Scott Free Productions ortak yapımı ‘Blade Runner 2099’ yazar ekibi de greve katıldığını duyurdu. Ekip yapılan açıklamada “Birçok serbest çalışan ekip ve tedarik zinciri şirketinin önümüzdeki aylarda bu projeye güvendiğini düşünürsek oluşan bu boşluğu kapatmak için elimizden geleni yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

Orijinal 1982 yapımı ‘Blade Runner’ filmini yöneten Ridley Scott, dizinin yürütücü yapımcısı olarak görev yapıyor.

Orijinal 1982 yapımı ‘Blade Runner’ filmini yöneten Ridley Scott, dizinin yürütücü yapımcısı olarak görev yapıyor. Dizi, Blade Runner filminin devamı olan 2017 yapımı Blade Runner 2049’dan 50 yıl sonrasında geçiyor. Yönetmen koltuğunda bu kez Denis Villeneuve oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Ryan Gosling, Ana de Armas, Dave Bautista ve Jared Leto yer alıyor. ‘Blade Runner 2099’ dizisinin prodüksiyonu 2024 yılının baharına dek başlamayacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.