Titan dizi oluyor, bilin bakalım yönetmeni kim?

Ve beklenen oldu. Yapımcılar Titan dizisi için harekete geçti. OceanGate olarak anılan trajik kazanın hikâyesini ekranlara taşımak isteyen yapımcıların kapısını çaldığı ilk isim ise James Cameron oldu. Dizinin yönetmenliği için ismi geçen Cameron'ın kararı şimdilik bilinmiyor.

Kültür Sanat 16 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
OceanGate'in Titan adlı denizaltısı, okyanusun dibine yaptığı dalışta batmıştı. Fotoğraf: OceanGate

Titan felaketi gündemde yer bulmaya devam ediyor. Haziran ayında yaşanan korkunç kaza günler boyunca dünya basınında yer bulmuştu. Titatinc enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltı felaketinin dizi projesine dönüşeceği iddia edildi. Hatta dizi için düşünülen yönetmen de oldukça tanıdık biri. Bilin bakalım kim? Elbette James Cameron.

Titanic gemisi Amerika’ya giderken 1912 yılında bir buzula çarptıktan sonra batmıştı. O dönemin en çok konuşulan olaylarından biri olan kaza, üzerinden neredeyse 80 yıl geçtikten sonra James Cameron’ın yönettiği filmle ikinci kez beyazperdeye taşınmıştı. Başrollerinde Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun yer aldığı 1997 yapımı film o döneme kadarki en yüksek Oscar sayısına erişmişti. Filmin etkisiyle gemi, yeniden dünyanın gündemine girmeyi başarmış batığın bulunduğu alana turlar düzenlenmeye başlamıştı. Titan da bunlardan biriydi.

Matt Damon’ın Titan’ın başrolünde

Artık literatüre OceanGate olarak giren kazada beş kişiye mezar olan Titan, belki bir film değil ama dizi projesi olarak karşımıza çıkabilir. İddialara göre kazadan çok kısa bir süre sonra harekete geçen yapımcılar dizi projesi için de akla gelebilecek ilk isim olan James Cameron’ın kapısını çalmış. Daily Mail’de yer alan habere göre Cameron’ın yönetmen koltuğuna oturması için yapımcılar çok istekli.

Titan dizisinin başrolü için yapımcıların düşündüğü isimler de ortaya çıktı. Daily Mail’deki iddialara göre dizinin başrolünde ‘Oppenheimer’ filmindeki performansı merakla beklenen Matt Damon ve komedyen Kumail Nanjiani. Proje hakkında ünlü yönetmen James Camoron’ın sıcak bakıp bakmadığı şimdilik bilinmiyor.

Görevimiz çok manidar: Sivastopol anahtarıGörevimiz çok manidar: Sivastopol anahtarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.