Tiyatroculara büyük ayıp: Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin

Pamukkale Üniversitesi'nden Devlet Tiyatroları oyuncularına büyük ayıp. İddiaya göre üniversitenin kültür merkezinde Devlet Tiyatroları oyuncularının provası esnasında merkezin yöneticisi, sanatçılara "pılınızı pırtınızı toplayıp gidin" dedi.

Kültür Sanat 9 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Kınıklı Yerleşkesi’nde Devlet Tiyatroları tarafında dün akşam sahnelenen ‘Binbir Gece Masalları’ oyunu öncesi sanatçılar ve PAÜ Sahne Sanatları Bölüm yöneticisi arasında bir tartışma yaşandı. İddialara göre yerleşke içinde yer alan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ndeki oyunun provaları sırasında üniversite yöneticisi, sanatçılara “pılınızı pırtınızı toplayıp gidin” dedi.

Funda Mete’nin yönettiği klasik eser ‘Binbir Gece Masalları”nın provaları sırasında yaşanan gerginliğin ardından gerçekleşen gösterinin ardından oyuncular karşılaştıkları tutuma tepki gösterdi. PAÜ ile Devlet Tiyatroları arasında 10 yıldır devam eden protokol gereği çeşitli oyunlar sahneyen sanatçılar, kendilerine yönelik bu tutum üzerine gösteri sonrası bir açıklama yaptı.

“Üniversite yönetimi bizi istemiyor”

Gösteri sonrası sahnede açıklama yapan oyuncuları şunları söyledi: “Ne yazık ki bugün oyundan önce yaşanan talihsiz bir olaydan dolayı görüştüğümüz üzüntü ve şikayetlerimizi dile getirmeye çalıştığımız, üniversitenin görevlendirdiği Fatih Yayla, sorunlarımızı çözmediği gibi daha da agresif davranıp ‘Kendisi utanmadan, pılınızı pırtınızı toplayın gidin’ diyerek maksadını aşan cümleler kurmuştur. Normalde bu üslup, oyun ihlaline yol açabilecekken Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda siz saygıdeğer seyircilerimizin etkilenmemesi için temsilimizi söz verdiğimiz gibi gerçekleştirdik. Biz isterdik ki Denizli’yle olan organik bağlarımız artarak çoğalsın. Ancak ne yazık ki yaşananlar bizi ilişkilerimizi kesme noktasına getirmiştir. Anlaşılıyor ki üniversite yönetimi bizi burada misafir etmek istemiyor. Bu oyunumuzun Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Sevgi ve saygılarımızla”

Seyircileri açıklama sonrası üniversite yönetiminin tutumuna tepki gösterirken Pamukkale Üniversitesi’nden konuya dair şu ana kadar herhangi bir açıklmaya yapılmadı.

Emin Alper, ilk kez tiyatro oyunu yönetecekEmin Alper, ilk kez tiyatro oyunu yönetecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.