100 ressamın 100 resmiyle Cumhuriyet’in resimli tarihi

Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim sergisi Ankara'daki CerModern'de açıldı. Sergi Cumhuriyet tarihinin resim serüvenini 100 eserle anlatıyor. 2 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek sergi için birçok koleksiyondan resimler alındı.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
CerModern'deki sergi 2 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

Cumhuriyet’in 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Ankara’da açılan ‘Tuvalde Yüzyıl’ sergisi. Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim başlığıyla hazırlanan sergi CerModern’de ziyarete açıldı. Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan TTK başkanı Prof. Dr. Birol Çetin “Yüzyıl içerisinde resim sanatımız nereden nereye geldi, hangi aşamalardan geçti, bu sergide bir şekilde onu da görebiliyoruz. Sadece sergiden ibaret değil bu program” dedi.

'Tuvalde Yüzyıl' sergisi CerModern'de açıldı.

Küratörlüğünü Siret Uyanık’ın üstlendiği sergi 2 Temmuz tarihine kadar Ankara’daki CerModer’nde ziyaret edilebilecek. Sergide İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fahrelnissa Zeid, Neş’e Erdok, Devrim Erbil, Nejat Devrim, Cemal Tollu, Cihat Burak, İbrahim Örs ve Nuri İyem’in eserleri sanatseverlerle buluşuyor. Küratör Siret Uyanık, seçkinin çok önemli koleksiyonlardan oluştuğunu vurguladı.

Sergi kronolojik olarak Cumhuriyetin kuruluşundan 1950’ye kadarki dönemle, 1950 sonrası bireyselleşme olgusu bağlamında Türk Resim Sanatındaki döneme iz bırakan ressamların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Tuvalde Yüzyıl sergisi için TBMM, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Yapı Kredi Bankası, Halkbank, Milli Kütüphane, Etnoğrafya Müzesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve özel koleksiyonlar ve sanatçı koleksiyonlarından eserler seçildi.

 

Klasik müzikte mavi devrim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.