Türkiye bayramda Nemrut’a gitmeyi seviyor: 8 bin kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı Kurban Bayramı'nda da ziyaretçilerini ağırladı. Tarihi bölgeyi 8 bin kişi ziyaret etti. Lakin Ramazan Bayramı'nda Tanrıların huzuruna 12 bin 500 kişi çıkmıştı...

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nemrut Dağı, Güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri.

Dokuz günlük bayram tatilinin bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ve bir bayram tatilinde daha anladık ki Türkiye özel günlerde tarihi yerleri ziyaret etmeyi ve kültür turunu çok seviyor. En sevilen yerlerden biri de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Nemrut Dağı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden sonra da kentteki ören yerlerinde yoğunluk arttı.

Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen Adıyaman’daki Nemrut Dağı, geçmişi 1800 yıla dayanan Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti, Arsemia Ören yeri ve Kraliçeler mezarlarının olduğu Karakuş Tümülüsü bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerce ilgi gördü.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abuzer Gelse de Nemrut Dağı’nda Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk oluştuğunu anlattı: “Dokuz günlük bayram tatili münasebetiyle Kommagene destinasyonunun tamamında bir bayram yoğunluğu yaşanıyor. Nemrut Dağı’nda da de bir bayram yoğunluğu çok net bir biçimde görülüyor. Bayramın ilk gününden bugüne kadar elimizdeki verilere göre yaklaşık 8 bin civarında yerli, yabancı ziyaretçimizin Nemrut Dağı’ndaki kültürel miras alanımızı ziyaret ettiğini görüyoruz.”

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Nemrut Dağı’nı Kurban Bayramı’nda yaklaşık 8 bin kişi gezdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden sonra da kentteki ören yerlerinde yoğunluk yaşandığını belirten Gelse, “2023 Mayıs ve 2024 Mayıs aylarını karşılaştırdığımızda yaklaşık dört kat yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında bir artış görmekteyiz. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

Bir önceki bayramda 12 bin kişi ziyaret etmişti

Nemrut Dağı, Ramazan Bayramı tatilinde de ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olmuştu. Kentteki ören yerlerini bayram tatili süresince 45 bin kişi ziyaret etmişti Nemrut Dağı 12 bin 500, Arsemia Ören yeri 10 bin, Karakuş Tümülüsü 10 bin, Cendere Köprüsü 10 bin ve Perre Antik Kenti 2 bin 500 kişiyi ağırlamıştı.

Nemrut Dağı'ndaki heykellerin çaresi nano kireç olduNemrut Dağı’ndaki heykellerin çaresi nano kireç oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.