Türkülerin güler yüzüydü: Şakir Öner Günhan veda etti

Şakir Öner Günhan TRT'de yaptığı programlarla türkülerin güler yüzü olmuştu. Hem Ankara Radyosu'nun tedrisatından geçen hem de konservatuvar okuyan Günhan türküleri en iyi yorumlayan sanatçılardandı. Dün haber geldi. 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Kültür Sanat 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Şakir Öner Günhan TRT’de türkülerin gülen yüzüydü. TV’nin tek kanallı olduğu yıllardan başlayarak türkülere dair programlarıyla yıllarca evlere konuk oldu. Işıldayan gözleri, güler yüzü ve nazik sunumuyla hem türkü söyler, hem de türkülerin hikayesini anlatırdı Günhan.

TRT’den emekli olduktan sonra Bodrum’a yerleşen Günhan 2020’de kansere yakalanmıştı. Sanatçı dün 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Erzurumlu bir anne ile Yozgatlı bir babanın oğlu olarak 1942’de Mudanya’da doğmuştu Günhan. Çünkü babası memurdu ve ailesi Anadolu’nun pek çok şehrini dolaşıyordu. Müzik sevgisi annesinden geliyordu. Ud çalıyordu annesi. Ortaokul yıllarında babasını kaybettikten sonra abisi Ankara’da hukuk okuduğu için ailecek başkente yerleştiler. Günhan’ın da kaydı Kurtuluş Lisesi’ne yapıldı. Lakin gündüz okula gitse de geceleri aile bütçesine katkı olsun diye çeşitli sanatçılara saz çalıyordu.

Müzik öğretmeni Nermin Ödemiş’in yönlendirmesiyle Ankara Radyosu’nun sınavlarına girdi. Sınavları başarıyla geçtikten sonra radyonun eğitim kadrosunun elinde yoğruldu. Kimler yoktu ki o eğitim kadrosunda. Muammer Sun, Ruşen Ferit Kam, Gültekin Orhansay, Saadet İkesus, Nida Tüfekçi… Hem Ankara Radyosu’nda hem de üniversitede eğitim aldı Günhan. Sonrasında TRT’nin prodüktörlük sınavına girdi ve kazandı. TRT’de türkülerle ilgili programlar yapmaya başladı. Yapımcı, yönetmen, sunucu ve sanatçı olarak. O yıllarda söylediği türkülerle ve samimi sunumuyla haneden biri olmuştu TV aracılığıyla girdiği evlerde.

Müzik kariyeri boyunca pek çok albüm de çıkaran Şakir Öner Günhan emekli olduktan sonra Bodrum’a yerleşmişti. 2020 yılında kanser teşhisi kondu. İki defa kanseri yendi. Ama bir kez daha nüksetti hastalık ve Günhan da tedavi görüyordu. Beş gün önce hastaneye kaldırıldı. Ve dün hastanede yaşamını yitirdi.

Günhan’ın cenazesi bugün Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Bitez Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Coppola Ailesi yasta: Eleanor Coppola veda etti!Coppola Ailesi yasta: Eleanor Coppola veda etti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.