‘Ucuz Roman’ ekibi 30 yıl sonra buluştu, Bruce Willis de unutulmadı

John Travolta, Samuel L. Jackson ve Uma Thurman, Quentin Tarantino'nun 1994 tarihli klasiği 'Ucuz Roman'ın 30. yıldönümü için bir araya geldi. Demans hastası olduğu açıklanan Bruce Willis törene katılamadı ama unutulmadı da.

Kültür Sanat 22 Nisan 2024
Filmin yıldızları John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson ve Harvey Keitel yeniden bir arada.

Yönetmen Quentin Tarantino’nun kült filmlerinden ‘Pulp Fiction/Ucuz Roman’ seyirciyle buluştuğunda takvimler 1994’ü gösteriyordu. Bruce Willis, Uma Thurman, John Travolta, Harvey Keitel ve Samuel L. Jackson’un kadrosunda yer aldığı film 1995 yılında yedi dalda Oscar Ödülleri’ne aday gösterildi ve ‘En İyi Özgün Senaryo’ Oscar’ı kazandı. Altı adaylık elde ettiği Altın Küre Ödülleri’nde ise  En İyi Senaryo Ödülü’ne değer görülmüştü.

Kült filmin ekibi 30 yıl sonra TCM Classic Film Festivali’nde buluştu, eski günleri andı. Bir diğer Tarantino klasiği ‘Kill Bill’in de başrol oyuncusu olan Uma Thurman “Ucuz Roman sinemayı değiştirdi” dedi. Filmde Vincent karakterine hayat veren John Travolta ise “Bu filmden sonra karşıma çıkan fırsatlar inanılmazdı. Bir oyuncunun hayalini kurabileceği şeylerdi” diyerek filmin kariyerindeki değiştirici gücüne değindi.

Uma Thurman ve John Travolta.

Keitel ise Tarantino’nun ilk tanıştıklarında adını nasıl yanlış telaffuz ettiğini gülerek anlattı, ardından yönetmenin kariyerine etkisinden söz etti: “Quentin büyük yeteneğiyle çalıştığımız ortamı değiştiren yeteneklerden biri. Onun estetik gücü o kadar güçlüydü ki yönünüzü değiştirme gücüne sahipti ve hepimiz bu gece aynı nedenle buradayız: sanata ve sanatçıya saygı duyuyoruz.”

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Bruce Willis törene katılamadı, ancak unutulmadı da. Los Angeles’taki açılış gecesindeki yeniden buluşmaya Willis’in eşi Emma Heming Willis ve kızı katıldı. Kızları Tallulah Willis babasının filmdeki ikonik görüntüsüne gönderme yaparak törene siyah ve sarı bir kombinle katıldı. Şapkasında da babasının adı yazıyordu.

Oyuncu Bruce Willis 2022’de demans hastalığı nedeniyle kariyerini noktalamıştı. Ailesiyle vakit geçiren Willis’in bakımını eşi Emma Heming üstleniyor.

Filmler bakın nasıl konuşuyor: İran'dan İsveç'e insani bir akrabalıkFilmler bakın nasıl konuşuyor: İran’dan İsveç’e insani bir akrabalık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.