Usta oyuncu Michael Caine artık emekli: Oyunculuğu bıraktım

Usta oyuncu Michael Cane, 6 Ekim'de gösterime giren 'The Great Escaper' filmiyle yeniden gündemde. 90 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu bu yapımla birlikte yaklaşık 70 yıllık oyunculuk kariyerini noktalandırdığını duyurdu. Caine bu kararını emeklilik vakti geldi diye duyurdu.

Kültür Sanat 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Sir Maurice Joseph Micklewhite, Jr. ya da bizim onu daha çok bildiğimiz adıyla Michael Caine, sinemaya veda ettiğini açıkladı. 90 yaşındaki oyuncu, geçen hafta İngiltere’de gösterime giren ‘The Great Escaper’ filmi sonrası emekliye ayrıldığını şu sözlerle duyurdu: “Emekli olacağımı söyleyip duruyorum. Şimdi gerçekten oluyorum”

Oyunculuğa Kore Savaşı dönüşünde başlamıştı

Kore Savaşı’nda yer alan olan usta oyuncu, savaş sonrası tiyatrolarda oyunculuğa başlamış ve bu tutkusunu beyazperdeye de taşımıştı. 1950’li yıllardan itibaren sanat dünyasının içinde olan usta oyuncu kariyeri boyunca iki Oscar ödülü kazanmayı başardı. Michael Caine 1986 ve 1999 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’ın sahibi olmuştu. Sinemaya 1954 yılında ‘The Cane Mutiny / Denizde İsyan’ filmiyle adım atan oyuncu, son dönemde Christopher Nolan’ın pek çok yapımında rol almıştı. Miclewhite olan soyadını menajerinin baskısıyla ‘The Cane Mutiny’ filminden ilhamla değiştiren oyuncu kariyeri boyunca bu yeni soyadını kullandı.

‘Kara Şovalye’, ‘Kara Şovalye Yükseliyor’, ‘Yıldızlararası’ ve ‘Tenet gibi Nolan yapımlarında ilerleyen yaşına rağmen yer alan Michael Caine, Fransa’daki Normandiya Çıkarması’nın yıldönümü kutlamalarına katılmak için bakım evinden kaçan bir İkinci Dünya Savaşı gazisinin gerçek hikayesinin anlatıldığı ‘The Great Escaper’ filmi ile beyaz perdeye veda ediyor. Böylece 1956 yılında bir Kore Savaşı filmiyle başlayan sinema yolculuğu İkinci Dünya Savaşı filmiyle son buluyor.

Oscar kazanan ilk siyah oyuncunun kaybolan ödülü geri veriliyorOscar kazanan ilk siyah oyuncunun kaybolan ödülü geri veriliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.