İstanbul şenleniyor… Yazın ilk büyük festivali Gezgin Salon Parkorman’da

İstanbul'un kültür sanat hayatında önemli bir yer tutan Bonus Parkorman, +1 Sunar Gezgin Salon festivaline evsahipliği yapacak. Geçmişte nice unutulmaz konserin gerçekleştiği mekânda bu hafta sonu da Travis sahnede.

Kültür Sanat 28 Haziran 2024

Sinead O’Connor, Morrissey, Pink, Alanis Morissette, Uriah Heep, Guns’n’Roses, Nick Cave ve daha nicesi. 1990’lı yıllardan bu yana İstanbul’un kültür sanat yaşantısında önemli bir yer tutan Parkorman, bu hafta sonu da +1 Sunar: Gezgin Salon festivaline kapılarını açıyor. Geride bıraktığımız iki yılda da bu festivale evsahipliği yapan mekân bu sene Bonus Parkorman adıyla etkinliklere kapılarını açıyor.

İlk açıldığı dönemde İstanbul’un bir hayli dışında kalan ve ulaşımın da kısıtlı olduğu mekân günümüzde artık başta Yenikapı-Hacıosman metro hattı olmak üzere farkı ulaşım seçenekleriyle erişilebilecek bir konumda. Zira özellikle 2010’lu yıllardan önce düzenlenen konser ve Efes One Love gibi festivallerin katılımcıları Maslak’taki mekândan daha merkezi noktalara ulaşmada ciddi sorunlar yaşıyordu. Bonus Parkorman ile tanışmama vesile olan 2006 tarihli Morrissey konserinin çıkışındaki trafik gözümün önünde. Neyse ki o kötü günler geride kaldı. Darüşşafaka metro durağına beş dakika uzaklıktaki Parkorman, yeni haliyle kapılarını bu hafta sonu açarken bir de sürprize evsahipliği yapacak.

Gezgin Salon’da bu yıl komedi de var

Cumartesi ve pazar günboyu devam edecek konserlerin yanı sıra bu +1 Sunar Gezgin Salon’da stand up gösterileri de gerçekleşecek. Eşine pek de rastlamadığımız bu yeni etkinlik dizisi. TuzBiber’den stand-up molaları, setler arasında izleyicilere bol kahkaha vadediyor. Bonus Parkorman’ın yenilenen amfisindeki +1 Komedi Salonu’yla festivalde ilk kez ikinci bir sahne açılıyor. Cumartesi Deniz Göktaş, Caner Dağlı, Akın Aslan ve Doğu Can; pazar günü ise Caner Omur, Tuna Kalınsaz, Berk Karan ve Çağla Alkan konser aralarında festival izleyicileriyle buluşuyor. Bu bilgilerden sonra hazırsanız aylardır heyecanla beklenen iki günlük festivalin programına geçelim.

+1 Sunar: Gezgin Salon festivalinin genel programı aylar öncesinden duyurulmuştu. Ancak festivalin en iddialı isminin duyurusu birkaç hafta önce gerçekleşti. İskoçya’nın son yıllarda dünyaya armağan ettiği en önemli topluluklardan Travis, festivalin ilk günün kapanışında sahnede olacak.

Türkiye’de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi bulunan İskoç gruptan önceyse yerli ve yabancı sahnenin sevilen müzisyenleri sahnede olacak. İKSV’nin duyurduğu saatlere göre 14.10’da Bade ile başlayacak festivalde sırasıyla 15.25’te Miles Kane, 16.45’te Oceanvs Orientalis, 18.15’te Türkiye’de büyük bir dinleyici kitlesine sahip Stavroz ve 20.15’te de alternatif müziğin iddialı topluluğu Büyük Ev Ablukada sahne alacak.

Parkorman’da saykedelik gün

Festivalin ikinci gününde saat 14.30’da açılışı Elektro Hafız yapacak. Üstelik tam da havaya ve ortama uygun ritimlerle. Ardından da 16.00’da sahne sırası Yunanistan’dan gelen komşuda. Monsieur Minimal, indie pop melodileriyle sahnede olacak. Saatler 17.30’u gösterdiğindeyse son dönemin en sevilen topluluklarından Engin sahnede olacak.

1970’lerden günümüze uzanan o saykedelik ruha yaşatan grup kısa sürede geniş bir dinleyici kitlesi kazanmayı başardı. O saykedelik ruhu yaşatan bir diğer isim olan Hey! Douglas ise saat 19.00’da sahnede olacak. Akşamın devamında ise saat 20.30’da La Femme müzikseverlerin karşısında olacak. Gecenin ve ne yazık ki festivalin de bir sonu var. Tek teselliyse kapanışın Parcels gibi son dönemin parlayan yıldızıyla olması.

Belki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olurBelki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.