Yılmaz Morgül, Mert Demir’in şarkısını izinsiz söyledi: ‘Benim yorumum daha efsane’ dedi

Mert Demir'in 'Ateşe Düştüm' şarkısı telif sorunuyla gündemde. Şarkıyı yeniden yorumlayan Yılmaz Morgül'ün versiyonu izinsiz olduğu gerekçesiyle YouTube'dan kaldırıldı. Morgül kendisini "benim yorumum daha efsane" sözleriyle savundu.

Kültür Sanat 12 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mert Demir - Yılmaz Morgül

‘Ateşe Düştüm’ şarkısı iki müzisyeni karşı karşıya getirdi. Son dönemin en popüler parçalarından olan eseri yeniden seslendiren Yılmaz Morgül şarkının videosunu YouTube’dan yayınladı. Paylaşımdan kısa süre sonra şarkı MESAM/MSG tarafından yayından kaldırıldı. Zira şarkının hak sahibi Mert Demir.

Yayında kaldığı kısa sürede 1.5 milyon izlenme sayısına erişen videonun kaldırılması sonrası Yılmaz Morgül bir açıklama yaptı. 2. Sayfa programına konuşan Morgül  “Çok üzgünüm. Z kuşağı da isyanda. Eser hak ettiği şekilde yorumlandı, yaşayarak okudum. Bu kişiyi milyonlarca dinleyicime havale ediyorum” dedi.

Yılmaz Morgül: Benim yorumum daha efsane

Şarkının hak sahibi olan Mert Demir’i hedef alan Yılmaz Morgül yorumunun YouTube’dan kaldırılmasının sorumlusu olarak da Demir’i gösterdi. Şarkıyı izinsiz yorumlayan Morgül kendisini şu sözlerle savundu: “Kendisine defalarca ulaşmaya çalıştım. Çok kibirli biri. Benim yorumum ondan daha efsane.”

Mert Demir’in 22 Eylül 2023’te çıkan kısaçalarında yer alan ‘Ateşe Düştüm’ şarkısı son dönemin en çok dinlenen şarkılarından biri olmayı sürdürüyor. Dijital müzik dinleme platformu Spotify’da 100 milyonluk dinleme sayısına yaklaşan şarkı müzisyenin konserlerde de en çok eşlik edilen şarkılarından da biri. İki yıl önce Mabel Matiz ile birlikte seslendirdikleri ‘Antidepresan’ şarkısıyla büyük çıkış yakalayan genç müzisyen 27 Mart’ta ‘Gözlerime Bak’ adını taşıyan teklisini yayınlamıştı.

Balkanlardan gelen radikal iyimserlik havası: Dua LipaBalkanlardan gelen radikal iyimserlik havası: Dua Lipa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.