Apple yapay zeka peşinde Google ile flört ediyor

Yapay zeka modelleri konusunda rakiplerinden geri kalmakla eleştirilen Apple çareyi Google ile işbirliğinde arıyor. Google'ın Gemini yapay zeka robotunu iPhone'lara entegre etmek için görüşmeler yapılıyor.

Bilim Teknoloji 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Google 'Bard' ile yapamadığını Gemini ile başarabilecek mi?

Yapay zeka teknolojilerinde rakiplerinin gerisinde kaldığı için eleştirilen Apple, iPhone’lara entegre etmek için Google’ın yapay zeka aracı Gemini için Google ile işbirliği yapma yolları arıyor.

Bloomberg’ün aktardığına göre Apple, Google’ın yeni piyasaya çıkan yapay zeka modeli Gemini’ı iPhone’un özelliklerinde kullanmak istiyor. Google’ın halihazırda Safari tarayıcısı için iPhone’larda tercih edilen arama motoru olarak Apple ile zaten bir anlaşması var.

Konuya aşina kaynaklara dayandırılan haberde Apple’ın gelecek güncellemelerinde yapay zeka destekli özellikler sunmak için Google’ın yapay zeka teknolojisini bu yıl içinde lisanslamak istediği belirtildi. Şirketin GPT modeli kullanma ihtimaliyle ilgili OpenAI ile de görüşmeler yaptığı söylendi.

Apple’ın kendisi gibi teknoloji devi rakiplerinin yapay zeka alanında gelişme kaydetmesi  karşısında hamle yapması bekleniyordu. Google ile anlaşma ihtimali haberi bu alanda henüz istediği hedeflere ulaşamadığı biçiminde yorumlandı. Apple ve Google’dan konuyla ilgili yorum gelmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.