Bakımevinden gece kulübüne: Yeniden yaşadığımızı hissettik

Belçika'da bakımevinde yaşayan 11 yaşlı Brüksel'in en büyük kulübünde geç saatlere kadar partiledi.

Popüler 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Bakımevi sakinleri partilemeye limuzinle gitti. Fotoğraf: AJ Omar

Belçika’nın başkenti Brüksel’in en büyük gece kulübü sıra dışı bir geceye ev sahipliği yaptı. Üç bakım evinden 11 yaşlı Lift Brussels isimli gece kulübünde 3.30’a kadar eğlendi.

Gece kulübüne limuzinle giden yaşlılar partilemeye araçta başladı. Reuters’a konuşan 79 yaşındaki Jeanine bugünlerde müziğin fazla ‘dumtıs’ olduğundan dert yanarak eski şarkıları tercih ettiğini söylese de bu dans pistinde kurtlarını dökmesine engel olmuyor. En 30 yıldır gece kulübüne gitmediğini anlatan Jeanine geceyi olağanüstü olarak tanımladı.

Dokuzu kadın 11 bakımevi sakini Papy Booom adlı bir kar amacı gütmeyen kuruluş tarafından geleneksel olmayan aktiviteler serisi kapsamında gece kulübündeydi.

Gece için makyajları ve saçları yapılan hanımlar ve üç beyefendiye Papy Booom’un kurucusu Youssef Kaddar ve çalışanları eşlik etti. Kulüpte eğlenenlerde 81 yaşındaki Simone Nestor da halinden pek memnundu: “Böyle etkinlikler bize yeniden yaşadığımızı hissettiriyor.”

Kuruluşun amacı emeklilerin aktif bir hayat sürmesini ve birçoğunun hissettiği yalnızlık duygusundan kurtulmasına yardımcı olmak. Mutluluk yaşlılığı yener mottosuyla kurulan Papy Booom 2016’dan bu yana bakımevlerindeki yaşlılarla ilgili çalışmalar yapıyor.

Bir süre bakımevlerinde çalışan Kaddar yaşlılara sürekli aynı sıkıcı aktiviteleri yaptırmaktan sıkılıyor ve hala yapabilecekleri çok daha fazla şey olduğunu fark ediyor. Bakımevi sakinlerine  özellikle “yapmamaları gereken” aktiviteler teklif ettiklerini belirten Kaddar ve ekibinin etkinlikleri arasında maç yapmak, balon savaşı ve öğrencilerle özel ders var.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.