Billie Eilish de ‘ghost’lanmış: ‘Öldün mü be adam’

Genç yaşında onlarca prestijli ödülün sahibi olan, jenerasyonunun en başarılı müzisyenlerinden Billie Eilish de 'ghosting'e maruz kaldığını anlattı.

Popüler 10 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Billie Eilish dokuz Grammy ödülü sahibi. Fotoğraf: Vanity Fair

Şayet savaşlar, açlık, iklim krizi, insan hakları ihlalleri olmasaydı şüphesiz ki günümüzün en önemli sorunu ‘ghosting’ olacaktı! Hani görüştüğünüz kişiyle her şey yolunda diye düşünürken herhangi bir sebep göstermeden o bir anda sizinle tüm iletişimi keser ya, işte onun adı ghosting. Veba gibi yayılan bu illet İngilizce hayalet anlamındaki kelimeden geliyor. O kadar yaygın ki günümüzün en büyük müzik yıldızlarından Billie Eilish bile bu kötülükten nasibini almış.

22 yaşındaki ABD’li sanatçı katıldığı BBC podcastinde geçen yıl ‘ghosting’e maruz kaldığını anlattı, çok acayip  bir deneyim olduğunu söyledi. Aralık ayında yaşanan ‘ghost’lanma sonrası bugün bile hala o kişinin kendisine cevap yazmadığını anlatan “Öldün mü be, cidden öldün mü, diye düşündüm” dedi.

“Görüşmek üzere plan yapmıştık, yeri saati konuşmuştuk. Bir daha haber almadım” diyen Eilish olanlara inanmadığını anlattı. Daha sonra o adamı başka biriyle birlikte görünce “Ha anladım, dedim ama insanların hala bunu yaptığını gerçekten bilmiyordum” diye isyan etti.

Eilish 14 yaşında çıkardığı tekli ile çok küçük yaşta gelen şöhretin zorluklarından da dert yandı: “Ünlü olunca bütün arkadaşlarımı kaybettim. Gerçekten çok zordu.” Yalnızca en yakın arkadaşı Zoe’nin yanında olduğu söyleyen Eilish 20’inci yaş gününden şu anısını anlattı: “Etrafıma baktığımda gördüğümde tek şey benim için çalışan insanlardı. Ve hepsi de benden en az 15 yaş falan büyüktü.”

Uzmanı yanıtlıyor: Bugünlerde aşkı bulmak neden daha zorUzmanı yanıtlıyor: Bugünlerde aşkı bulmak neden daha zor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.