Cezaevindeki Harvey Weinstein’a kanser teşhisi kondu

Hollywood'un en güçlü yapımcısıyken yüzlerce kadına karşı işlediği cinsel suçlar nedeniyle #MeToo hareketinin fitilini ateşleyen 72 yaşındaki Harvey Weinstein'a lösemi teşhisi kondu.

Popüler 22 Ekim 2024
Harvey Weinstein Fotoğraf: NBC ekran görüntüsü

Aralarında yıldız oyuncuların da olduğu çok sayıda kadına tacizde bulunduğu iddiaları ortaya çıkınca yargılanıp hapse giren Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’a lösemi (kan kanseri) teşhisi kondu.

Weinstein geçen ay ciğerlerinde ve kalbinde biriken sıvı nedeniyle acil bir kalp ameliyatı geçirmiş, tedavisi bitince New York Rikers Adası’ndaki hapishanede dönmüştü. Ondan önce de temmuzda da Covid olmuştu.

NBC’de yer alan habere göre 72 yaşındaki eski yapımcı, kemik iliğinde nadir görülen bir kanser türü olan miyeloid lösemiye yakalandı. Kaynaklar, Weinstein’ın cezaevinde tedavi gördüğünü söyledi.

Weinstein’ın yasal sağlık temsilcisi Craig Rothfeld, “Bay Weinstein’ın mahremiyetine saygı duyduğumuz için daha fazla yorum yapmayacağız” dedi.

#MeToo ateşini yaktıran adam

Harvey Weinstein 1979 yılında kardeşi Bob Weinstein ile birlikte Miramax’ı kurdu ve birçok ödüllü filmin yapımcılığını üstlendi. 2005’te The Weinstein Company’yi kurarak sektördeki etkisini sürdürdü.

Ancak, 2017 yılında birçok kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiaları ortaya çıktı ve bu, #MeToo hareketini başlatan olaylardan biri oldu. Weinstein, 2020’de cinsel suçlardan hüküm giydi ve şu anda hapis cezasını çekiyor.

Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırıdan bir ceza daha aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.