Dünyanın en pahalı oyuncağı: 525 bin dolara alıcı buldu

Star Wars serisinden Boba Fett karakterinin action figürü açık artırmada 525 bin dolara alıcı bularak rekor kırdı. Sırtındaki füzeyi fırlatabilen el boyaması oyuncaktan günümüzde yalnızca iki adet var.

Popüler 9 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
10 cm'lik bu plastik oyuncak 525 bin dolara alıcı buldu.

Star Wars serisinden Boba Fett karakterinin action figürü açık artırmada 525 bin dolara alıcı bularak rekor kırdı. Sırtındaki füzeyi fırlatabilen el boyaması oyuncaktan günümüzde yalnızca iki adet var. 1979’da üretilen oyuncak çocuklar için boğulma tehlikesine neden olabileceğinden piyasaya sürülmemişti.

Heritage müzayede evinin açık artırmaya çıkardığı figür 2010’da dünyanın en pahalı oyuncağı olan ve bir karatlık elmas takan Barbie bebeğinin rekorunu elinden almış oldu. Türünün tek örneği olan Barbie 236 bin dolara satılmıştı.

Bu fiyatı iki katlayan yalnızca 10 santimetre boyundaki Boba Fett figürü Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı. Zamanında Kenner isimli bir oyuncak şirketi tarafından dört Star Wars figürü alana bedava verilmek üzere üretilen bu minik figürün bugün dünyanın en pahalı oyuncağı olması ayrıca manidar.

Rakip firma Mattle’in benzer özellikteki Battlestar Galactica oyuncaklarının boğulma tehlikesi yaratmasının ardından Kenner füze ateşleyen figür olarak reklamı yapılan ürünün modelinde bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Oyuncağın ayrılabilen füze parçası sabitlendi.

Şirket çalışanları imha edilmek üzere gönderilen bu füzesi ‘ateşlenebilen’ oyuncakların bazılarını sakladı. Bu modellerden günümüzde 70 tane olduğu biliniyor, ancak yalnızca iki tanesi el boyaması.

Anonim kalmayı tercih eden alıcının yarım milyon dolar ödediği bu oyuncakla oynamaya kıyamayacağını ise tahmin etmek zor değil.

Guinness rekoru kırdı: 18 Madonna dövmesi varGuinness rekoru kırdı: 18 Madonna dövmesi var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.