Instagram daha az politik içerik göstermeye başladıysa ayarlarınızla oynayın

Bugünlerde Instagram'da karşınıza daha az politik içerik çıkmaya başlamış olabilir. Sebebi uygulanan yeni siyasi içerik politikası.

Bilim Teknoloji 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Meta; Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın çatı şirketi. Fotoğraf: Shutterstock

Instagram’ın geçen ay duyurduğu önerilen içeriklerde siyasi paylaşım göstermeme uygulaması geçen hafta başladı. Bundan böyle kullanıcılar reels, keşfet, akış içi tavsiyeler ve önerilen hesaplar kısmında politik içerik paylaşan hesapların paylaşımını görmeyecek. Instagram’ın politik içerik tanımı ise geniş ve muğlak: Hükümet, seçimler, yasalar, sosyal konular.

Kullanıcılar takip ettiği hesapların politik içeriklerini ise görmeye devam edebilecek.

Guardian’ın aktardığına göre geçen hafta yapılan bir güncellemeyle kullanıcıların otomatik olarak önerilen içeriklerde siyasi paylaşımlara kısıtlama getirildi. Bu kısıtlamayı kaldırmak içinse aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

  • Profilinize gitmek için profil simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
  • Sağ üstteki üç çizgi simgesine dokunun.
  • Önerilen içerikler ve sonra siyasi içerik yazan yere dokunun.
  • Önerilen içeriklerinizde daha fazla siyasi içerik görmek için sınırlama seçeneğini seçin ve onaylayın.

Instagram’ın yeni uygulaması birçok ülkede seçime gidildiği bir yılda tepkilere neden oldu. Bu uygulamadan haberi olmayan ve tercihlerini değiştirmeyen kullanıcılar farkında olmadan siyasi içeriklerden uzaklaşmış olacak. Instagram’ın ‘politik paylaşım’ tanımlamasına giren içerikler paylaşan hesapları kullanıcılara önermeyecek olması gazete ve internet haber sitelerinin paylaşımlarının da etkileneceği anlamına geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.