Kate Winslet: Kadınlar gerçekçi vücutlarını, göbek katlarını kucaklamalı

Son filminin setinde göbeğinin katlarını saklamak için dik oturması istenen Kate Winslet isyan etti: Kadınlar gerçek vücutlarını, ekstra göbek katlarını kucaklamalı. 

Popüler 9 Eylül 2024
Winslet sette yaşananları Harper's Bazaar'a verdiği röportajda anlattı.

Vizyon için gün sayan yeni filmi ‘Lee’de İkinci Dünya Savaşı fotoğrafçısı Lee Miller’ı canlandıran Kate Winslet setteki bir diyalog üstünden kadın bedenindeki erkek tahakkümüne isyan etti.

Winslet önceki gün filmin çekimleri sırasında bikini giydiği bir sahnede çekim ekibinden birinin yaklaşıp göbeğindeki katları saklamak için dik oturmasını söylediğini anlatmıştı.

BBC’ye konuşan Oscar ödüllü oyuncu bu konuda gelen bir soruya tane tane ve sakince cevap verdi. Mankenlikten saygın bir savaş fotoğrafçısına geçiş yapan Miller’ı canlandırırken işinin o karakter gibi olmayı gerektirdiğini anlattı: “Ağırlık kaldırmıyor ya da pilates yapmıyordu. Peynir, ekmek yiyor, şarap içiyor ve bunu sorun etmiyordu.”

İnsanların kadınları etiketlemeye bayıldığını, ancak aynı etiketlerin erkekler için geçerli olmadığını anlatan Winslet çifte standarda dikkat çekti, insanların ilk aklına geleni eleştirmesinden yakındı.

Kadınların artık bu konuda konuşmasının vaktinin geldiğini söyleyen 48 yaşındaki oyuncu “Kadınlar gerçek bir vücut şekli, yumuşak veya ekstra birkaç göbek katı olmasıyla barışmalı” dedi.

Winslet oynadığı karakterin öyle görünmeyi umursayan biri olmadığını söyledi, kendisi de öyleydi: “Benim de umrumda değil. Hayat çok kısa, geri dönüp ‘neden bunun için endişelendim’ diye hayıflanmak istemiyorum ve ne var biliyor musun, artık endişelenmiyorum.”

Kate Winslet, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver okyanusları korumak için sualtındaKate Winslet, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver okyanusları korumak için sualtında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.