Cem Yılmaz’dan ‘meme’li gönderme

Bir süredir her paylaşımı bir gönderme olarak yorumlanan komedyen Cem Yılmaz yeni bir paylaşımla isyan etti. 

Magazin 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Cem Yılmaz şu sıralar yeni gösterisiyle sahnede.

Cem Yılmaz’ın gönderme olarak yorumlanan paylaşımları eski sevgilisi Serenay Sarıkaya’nın GQ ödül töreninde giydiği elbisenin göğüs dekoltesiyle gündeme gelmesiyle başladı. Yılmaz dışa bakan şehla gözleriyle de hatırlanan İngiliz komedyen Marty Feldman’ın portresini paylaştı, altına da R.I.P (Rest in Peace) yani ‘Huzur içinde yat’ yazdı. Fakat Feldman’ın ne doğum günüydü ne de ölüm yıldönümü. O zaman nereden çıkmıştı bu paylaşım? ‘Yılmaz eski sevgilisi Sarıkaya’nın ödül aldığı törende tercih ettiği göğüs dekoltesine gönderme yaptı’ diye yorumlayanlar çoğunluktaydı. Serenay’ın giydiği elbisenin modeline uygun olarak ayrık duran göğüslerini Feldman’ın gözlerine benzettiği söylendi.

Ardından yan yana duran, ortasında birer badem olan iki acıbadem kurabiyesi paylaştı. Bir çift memeyi andıran bu paylaşımın da Sarıkaya’ya gönderme olduğu iddiaları hemen arkasından geldi.

Geçen hafta ise Cem Yılmaz’ın stand-up gösterisinde komedyen Hasan Can Kaya’nın programındaki üslubuyla dalga geçtiği kısa bir görüntü sosyal medyada dolaşıma girdi. Magazin basını konuyla ilgili mikrofon uzattığında da Kaya, Yılmaz’ı veteran komedyen olarak andı. Göndermesini de ‘olmamış’ olarak yorumladı. Ardından Cem Yılmaz kuru kafalı baston tuttuğu bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafına Electric Six’in Danger! High Voltage (Tehlike! Yüksek Voltaj) şarkısı eşlik ediyordu. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve magazin sitelerine göre bu paylaşım  Kaya’ya gönderme olmalıydı.

Yılmaz X hesabından paylaştığı görsele “Gönder…” notu düştü.

Yılmaz adının ‘gönderme’ haberleriyle anılmasından bıkmış olacak ki Robin’i tokatlayan Batman meme’i ile bir paylaşım yaptı.

Meme özellikle sosyal medya platformları aracılığıyla yayılarak popülerleşen, çoğunlukla mizah amaçlı kullanılan görsel ya da akımlar için kullanılan bir terim. Batman meme’i ise genelde defalarca tekrarlanan ya da klişe yorumlarda başvurulan bir görsel. Robin daha cümlesini tamamlayamadan Batman tokadı yapıştırıyor. Bu paylaşımı da Cem Yılmaz’dan ‘göndermeli yorumlara gönderme’ diye yorumlamak pekala mümkün. Yılmaz gönderme haberlerinden kurtulmak istiyorsa bir süre sosyal medya detoksu yapmayı deneyebilir.

Son şakası güldürmedi: Cem Yılmaz'dan manasız paylaşım!Son şakası güldürmedi: Cem Yılmaz’dan manasız paylaşım!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.