Metin Akpınar’ın kızının ikizi de Akpınar’ın kızı çıktı: Evet, aksi mümkün

Metin Akpınar'ın kızı olduğunu mahkeme kararıyla kanıtlayan Duygu Nebioğlu'nun ardından ikizi Sevgi Katkıcı da mahkemeyi kazandı ve oyuncunun kızı olduğu resmileşti. Ne var bunda diyebilirsiniz, demeyin. Çünkü nadir de olsa, aksi de mümkün.

Magazin 7 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Metin Akpınar ve artık resmen kızları Duygu ile Sevgi.

Türk tiyatro ve sinemasının efsane ismi Metin Akpınar yeniden babalık haberleriyle gündemde. Akpınar’ın 35 yıl önce yaşadığı ilişkiden doğan kızı Duygu Nebioğlu babalık davası açmış ve geçen yıl sonuçlanan mahkeme Akpınar’ın biyolojik babası olduğuna karar vermişti.

Akpınar ile Suphiye Orancı’nın evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen ikizler henüz altı aylıkken devlet korumasına geçmiş, Çocuk Esirgeme Kurumu yuvalarında büyümü altı yaşlarına geldiklerinde Antalyalı eğitimci bir çift olan Özdener ve Emine Nebioğlu tarafından evlat edinilmişti.

İkizi Burcu Katkıcı’nın açtığı dava da sonuçlandı. Sabah’ın haberine göre Katkıcı’nın Akpınar’a Antalya Aile Mahkemesi’nde açtığı davada Antalya Adli Tıp Kurumu’ndan alınan DNA raporu mahkemeye ulaştı. Rapora göre Katkıcı’nın Metin Akpınar’ın kızı olduğu tespit edildi. Yapılan karar duruşmasında  Akpınar’ın Sevgi Katkıcı’nın babası olduğunun tespit edildiği belirtilerek Metin Akpınar ile Sevgi Katkıcı arasında soy bağının kurulmasına karar verildi.

Aksi mümkün müydü peki? Evet. Kadının rahmindeki yumurtaların kısa zaman zarfında iki farklı erkeğin spermiyle döllenmesi sonucu doğan ikizlerin babaları farklı olabiliyor. Heteropaternal süperfekondasyon adı verilen ve çok nadir görülen bir durum. Ne sıklıkla rastlandığına dair veri yok, çünkü bilinen vakalar şüphe duyulmasıyla yaptırılan DNA testiyle ortaya çıkanlar. Bir araştırma 400 ikizden birinde görüldüğünü tespit etmişti.

Metin Akpınar ve kızları meselesiMetin Akpınar ve kızları meselesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.