Mehmet Gürs yeni restoranı Arrazuna’yı Dubai’de açtı

Michelin yıldızlı şef Mehmet Gürs Anadolu, Orta Doğu ve Arap Yarımadası'nın gastronomik geleneğini bir potada erittiği yeni restoranı Arrazuna Dubai'yi açtı. Gürs birkaç ay önce kurucusu olduğu İstanbul'daki Mikla'daki hisselerini satıp ayrılmıştı.

Popüler 11 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mehmet Gürs Arrazuna Dubai için birkaç senedir hazırlık yapıyordu

2005 yılında kurduğu Mikla ile Türkiye’de yeme içme kültürünün dönüşmesine büyük katkı sağlayan Mehmet Gürs’ten haber var. Michelin yıldızlı şef uzun süredir hazırlıklarını yaptığı Arrazuna adlı restoranını Dubai’de açtı.

Anadolu, Orta Doğu ve Arap Yarımadası’nın zengin gastronomi geleneğinin yenilikçi bir anlayışla yorumlanacağı Arrazuna, Dubai’de konut ve mağazaların bulunduğu One Za’abeel‘in ikiz gökdelenlerini birbirine bağlayan The Link‘te yer alıyor.

Arrazuna One Za’abeel’in ikiz gökdelenlerini birbirine bağlayan The Link’te yer alıyor. Fotoğraf: Instagram

54 yaşındaki Mehmet Gürs Arrazuna’nın resmi açılışını Instagram hesabından “Sonunda açılıyor” diye başlayan bir notla duyurdu: “Bu hafta sonu Dubai’deki @ooonezaabeel ve @thelinkdubai’nin resmi açılışı var. Birkaç senedir üzerinde çalıştığım proje @arrazunadubai sonunda açılıyor. Arrazuna bölge mutfaklarını, ürünlerini bir çatı altında toplayan bir restoran ve daha fazlası. Dünyanın dört köşesinden gelen şahane bir ekiple kapıları açıyoruz.”

Mehmet Gürs dünyanın farklı köşelerinden gelen kalabalık ekibinin fotoğrafını (solda) paylaştı. İkinci karede yakında evleneceği yemek yazarı Cemre Torun ve uzun süredir birlikte çalıştığı girişimci/şef Cihan Çetinkaya var.

Mikla’ya veda etmişti

Mehmet Gürs dünyanın en iyi restoranları listesine sekiz kez giren kurucusu olduğu Mikla’daki hisselerini geçen sene devretmiş, restoranın yolculuğuna aynen devam edeceğini söyleyerek “Hayal ettiğim tam da buydu” demişti.

Mehmet Gürs Mikla’ya veda etti: Hayal ettiğim tam da buydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.