‘Mükemmel Çift’in ‘kusurlu’ gelini ama Bono’nun da kızı: Huzurlarınızda Eve Hewson

Düğün gecesi işlenen bir cinayet ve ardından ortaya çıkan karmaşık ilişkiler ağını konu alan Netflix dizisi 'Mükemmel Çift'te ünlü şarkıcının kızı da rol alıyor. Eve Hewson'u yakından tanıyın; "ortamlarda satmalık" bilgi de var.

Popüler 14 Eylül 2024
Mükemmel Çift dizisinin kafası karışık gelini 'Amelia' ünlü aktivist şarkıcı Bono'nun (sağda) kızı

Netflix dizisi ‘Mükemmel Çift’te, New Yorklu zengin Winbury çiftinin (Nicole Kidman – Liev Schreiber) ortanca oğlu Benji’yle düğün hazırlıkları yaparken kendini gizemli bir cinayetin ortasında bulan ‘mütevazı ailenin iyi okumuş kızı Amelie’yi canlandıran İrlandalı oyuncu Eve Hewson’ın performansı eleştirmenlerden ve izleyiciden övgü alıyor.

Hewson kariyerine çok daha önce başlasa da Amelie’nin çalkantılı duygularını inandırıcılıkla oynayarak nihayet spot ışıklarını üzerine çevirmeyi başardı. Üstelik tam da arzu ettiği gibi, kendi adı ve yeteneğiyle.

Sosyetik yazar Greer Winbury (Nicole Kidman) orta hali ailenin bohem kızı Amelie’yi başlangıçta aileye pek layık görmüyor

33 yaşındaki oyuncunun U2’nun ünlü solisti Bono’nun kızı olduğu elbette sır değil. Üstelik yalnızca babadan değil, yapımcı annesi Ali Hewson’dan da “torpilli” yeni tabirle potansiyel bir “nepo bebeği.” Ama ebeveynlerine kalsa Eve Hewson belki de hiç oyuncu olamayacaktı.

Bono da olsa babalar muhafazakardır

Bono da olsa baba babadır. Nitekim aile önceleri Eve’in oyunculuk yapmasına karşı çıktı, yine de  14 yaşındayken kız kardeşi Jordan ile birlikte ‘Lost and Found’ adlı kısa filmde rol almasına engel olamadı. Hewson üç yıl sonra ilk uzun metrajlı filmi ’27’ler Kulübü’nde oynadı ve aynı yıl New York Film Akademisi’nde kısa bir oyunculuk eğitimi aldı, ardından New York Üniversitesi’nde oyunculuk ve psikoloji okudu.

İrili ufaklı çok sayıda yapımda oyunculuk dışında da çeşitli görevler üstlenen, Steven Spielberg’ün 2015 yapımı drama gerilim dizisi Casuslar Köprüsü‘nde Tom Hanks’in kızını canladıran Eve Hewson’ın asıl çıkışı 2021’de yine bir Netflix gerilimiyle ‘Gözlerinin Ardında’ (Behind Her Eyes) ile oldu.

Eve Hewson ‘Gözlerinin Ardında’da psikiyatr David’in (Tom Bateman) “tuhaf” karısı Adele’i oynuyor

Bono ve Ali Hewson’ın kızlarının şov dünyasından uzak kalmasını istediği günler çok geride kaldı. Şimdi her ikisi de Eve’le gurur duyuyor. O günleri Eve bile unutmuş, çeşitli röportajlarında ‘Bono’nun kızı olmamanın yollarını ararken biraz zorlandığını ama babasının her zaman çok destekleyici olduğunu’ anlatıyor.

Koyu renk saçları ve yuvarlak hatlarıyla Juliette Binoche’u andıran, bugüne kadarki performansıyla derinlikli rollerin altından kalkabileceğini kanıtlayan oyuncu belli ki daha uzun yıllar bizimle.

Öyleyse bir sonraki projesini hemen müjdeleyelim. Bol ödüllü Marriage Story filmini yazıp yöneten Noah Baumbach’ın önümüzdeki yıl gösterilecek adı henüz belli olmayan filmin kalabalık oyuncu kadrosunda George Clooney, Adam Sandler, Laura Dern gibi yıldız isimlerle birlikte Eve Hewson da var.

Bir de “ortamlarda satmalık” bilgi: Adı neden Eve biliyor musunuz? 7 Temmuz sabahı saat 7’de dünyaya gelmiş ve ailesi ‘Seven’ (yedi) kelimesinin ilk ve son harflerini atarak Eve ismini vermiş. Tam adını sadece kayda geçirmiş olmak için yazalım: Memphis Eve Sunny Day Iris Hewson.

Ali Hewson, Bono ve kızları Eve ve Jordan 2016’da bir davette. Evde iki küçük erkek kardeş daha var. Fotoğraf: Shutterstock

Bu uzunca ismi yadırgadıysanız ona bu ismi koyan babasıyla ilgili bir notla bitirelim: Babasının gerçek adı ‘Paul David Hewson’, üstelik Bono hayatını boyunca kullandığı takma isimlerden sadece sonuncusu. Diğerleri mi: “Steinhegvanhuysenolegbangbangbang”, “Huyseman”, “Houseman”, “Bon Murray”, “Bono Vox” ve son olarak sadece “Bono”.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.