Uyuyan güzeller uyanabilir: Met Gala 2024 teması belli oldu

Met Gala 2024'ün teması belli oldu. Metropolitan Sanat Müzesi, 'Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Uyanışı' temasıyla daha önce kamuoyu ile paylaşılmayan parçaların da yer aldığı, bir daha asla giyilemeyecek kadar kırılgan olan, tarihsel açıdan önemli 50  kostümü sergileyecek.

Popüler 10 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Metropolitan Art Müzesi

Mayıs ayı için heyecanlanmaya başlayabiliriz. Hem de bizden çok uzata gerçekleşen ancak hepimizi etkileyecek bir etkinlik için. Zira Met Gala 2024 teması açıklandı: ‘Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Uyanışı.’

Açıklanan tema akla ilk olarak prenses kostümleri, şaşalı kıyafetler getirse de aslında tam olarak öyle değil. Metropolitan Sanat Müzesi, daha önce kamuoyu ile paylaşılmayan parçaların da yer aldığı, bir daha asla giyilemeyecek kadar kırılgan olan, tarihsel açıdan önemli 50  kostüme atıfta bulunuyor.Müzenin Kostüm Enstitüsü’nden Sorumlu Wendy Yu Küratörü Andrew Bolton, temayı “doğaya ve modanın duygusal şiirselliğine büyük bir övgü” olarak tanımladı. Bu sergiyle modanın duygusal olarak takdir edileceğini umuyor.

400 yıllık bir dönemi kapsayacak

Sergi her yıl olduğu gibi Mayıs’ın ilk Pazartesi günü New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde gerçekleşen Met Gala ile açılacak. Açılış gecesinde de konuklardan bu temaya uygun giyinmelerini gerekecek. Sergi, 17. yüzyıl Elizabeth dönemindeki korselerinden, Stella McCartney, Phillip Lim ve Connor Ives gibi tasarımcıların da aralarında bulunduğu 400 yıllık bir dönemdeki kıyafetler etrafında şekillenecek.

Sergi, Met Gala’nın ertesi günü halka açık olacak ve 2 Eylül 2024’e kadar devam edecek. Bu sene için özel bir gelişme daha, Met Gala’nın sponsorluğunu TikTok üstlendi.

5 soruda Met Gala: Neden herkesin gözü bu gecede?5 soruda Met Gala: Neden herkesin gözü bu gecede?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.