Kedi Yulaf burun ameliyatı oldu: Estetik değil, medikal

Sivas'ta bir kedi insanlardan çok alışık olduğumuz ama kedilerde hiç duymadığımız bir operasyonla sağlığına kavuştu: Burun ameliyatı. Nefes almakta güçlük çeken Yulaf artık burnundan rahatça nefes alabiliyor.

Popüler 29 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yulaf'ın ameliyat sonrası minik burnunda biraz ödemi var. Fotoğraf: AA

Sivas’ta burun deliklerinin dar olması nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 1,5 yaşındaki Yulaf isimli kedi, burun operasyonuyla sağlığına kavuştu.

AA’nın haberine göre Ataberk Dursun, Scottish cinsi kedisi Yulaf’ın rahat nefes alamaması nedeniyle veteriner hekim İbrahim Özmen’e başvurdu.

Özmen, yaptığı kontrollerde burun yapısı dar olan kedinin burun operasyonuna karar verdi. Operasyonla Yulaf’ın burun kanalları genişletildi.  Medikal sebepten dolayı bu operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Özmen, “Veteriner tıpta, beşeri tıptaki gibi bu tip uygulamalar yapılıyor. Tabii amaçlarımız farklı, orada daha ziyade estetik ve kozmetik amaçlı yapılıyor. Ama bizde medikal sebeplerle yapılıyor” dedi.

Veteriner hekim Yulaf’ın tıbbi durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Durumu gayet iyi, biraz ödemi var ve onun azalmasını bekliyoruz. Eğer bu operasyon yapılmasaydı sık ve sığ nefes aldığı için bir süre sonra kalp, nabız ve dolaşım problemleri yaşayacaktı. Akciğer enfeksiyonlarına yatkınlığı artacak, çabuk yorulma olacaktı. Bundan sonra hayat kalitesi daha iyi olacak.”

Obez kedi Şiraz'ın pilatesle imtihanıObez kedi Şiraz’ın pilatesle imtihanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.