Koca: Yeni sistemle randevusuna gelenlerin sayısı arttı

Sağlık Bakanı Koca, doktordan randevu aldığı halde gelmeyenler yüzünden değiştirilen yeni randevu sisteminin ilk sonuçlarına dair soruları yanıtladı ve artık randevusuna gelenlerin sayısının arttığını söyledi. Ancak bazı branşlarda sorun var.

Sağlık 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve yeni randevu sistemiyle ilgili konuştu.

Sağlıkta randevu sistemi, randevu aldığı halde randevusuna gelmeyenlerin sayısının şok artması, bunun da hastanelerin işleyişini çok aksatıp gerçek hastaların randevu bekleme süresini uzatması yüzünden değiştirilmişti.

Yeni sistemde artık ertesi gün randevusu olan her hasta saat 20.00’ye kadar randevusuna onay veriyor veya gelemeyeceğini bildiriyor. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi deniyor.

13 Mayıs’ta hayata geçen bu sistemde şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen Koca daha önce özellikle son dakika iptalleri nedeniyle kapasitenin yüzde 30’unun kullanılmadığını belirtti. Artık randevusuna gelen vatandaş sayısının arttığını ifade eden Koca “Koordinasyon kurulu toplantımızda değerlendirme yapacağız. Biliyorsunuz bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız. Bütün medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını açıklamış olacağız” dedi. Ayrıca bazı branşlarda farklı sorunlar olduğunu da dile getiren Koca, bunları da çözmek için gayret edeceklerini söyledi.

Vatandaşların sağlık hizmeti talebini karşılamanın öncelikleri olduğunu ifade eden Koca “Amacımız, sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz” dedi.

Sağlıkta hastane randevu sistemi baştan sona değişiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.