David Beckham, obsesif kompülsifmiş, geceleri herkes uyurken evi temizliyormuş

Eski futbolcu David Beckham 'yorucu' obsesif kompülsif bozukluğunun (OKB) ailesi uyuduktan sonra evi temizlemesine neden olduğunu itiraf etti.

Sağlık 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
David Beckham, daha önce de OKB'sinden bahsetmişti. Fotoğraf: David Beckham/Instagram

David Beckham, hayatı ve kariyeri hakkında yakında yayımlanacak bir Netflix belgeselinde sahip olduğu obsesif kompülsif bozukluk (OKB) rahatsızlığı ile ilgili deneyimlerini anlattı. Beckham, söz konusu belgeseli 2022’nin Temmuz ayında Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla doğrulamış ve belgeselin ‘görülmemiş arşivler, anlatılmamış hikayeler ve yolculuğunun bir parçası olan insanlarla görüşmeleri içereceğini’ aktarmıştı.

The Guardian’ın belgeselden aktardığına göre, Beckham bazen aile evini temizlemek ve düzenlemek için saatler harcadığını anlattı. “Herkes yattığında etrafta dolaşıp mumları temizliyorum, ışıkları olması gerektiği gibi ayarlıyorum, her yerin düzenli olduğundan emin oluyorum. Sabah aşağıya indiğimde bardakların, tabakların ve kaselerin ortalıkta olmasından nefret ediyorum” diyen 47 yaşındaki Beckham sözlerine, “Camları temizlerim. Mumun iç kısmındaki duman en nefret ettiğim şeydir. Biliyorum çok tuhaf” diyerek devam etti.

Kamera ekibi Beckham’ın mutfağının ne kadar temiz olduğunu belirttiğinde Beckham, eşi Viktoria Beckham’dan bahsetti. “Her yeri o kadar iyi temizliyorum ki dürüst olmak gerekirse eşimin bunu o kadar da takdir ettiğinden emin değilim” diyen Beckham, ev temizliğini ‘yorucu’ bulduğunu da sözlerine ekledi. Viktoria ise kocasının çabalarını ‘takdir ettiğini ve ‘çok harika’ bulduğunu dile getirdi.

Beckham OKB’ye sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu yıllardır dile getiriyor. Daha önce Daily Mail’e konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Beckham, “Her şeyin düz bir çizgide olması ya da her şeyin çift olması gerektiği bir OKB’m var. Bir otel odasında kalacaksam rahatlamadan önce tüm kitapçıkları ve kitapları çekmecelere yerleştirmem gerekir. Her şey mükemmel olmak zorunda” demişti.

10'ca bilim arasından: Karanlık maddeden cyborg Japon balığına haftanın 10 bilim haberi10’ca bilim arasından: Karanlık maddeden cyborg Japon balığına haftanın 10 bilim haberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.