2019’da öldürülen Saadet’li müşahitlerin akrabaları sandığa gitmedi: Ortalığı karıştıranlar yine oradaydı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Malatya Pütürge’de AK Parti belediye başkan adayının ailesinin öldürdüğü Saadet Partisi müşahiti Aktaşların akrabaları sandığa gitmedi. Katliamın yaşandığı mahallenin muhtarı Hacı Bayram Aktaş, “Aynı acıyı bize tekrar hissettirdiler. Yine oradaydılar” dedi.

Siyaset 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde görevli oldukları sandık başında AK Parti Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün akrabalarının silahlı saldırısıyla öldürüldü.

AK Parti adayının babası Hacı Sülük ile yeğenleri Ömer Sülük, Abdülkadir Sülük ve Hacı Ömer Sülük Aktaşlara yönelik silahlı saldırı suçlamasıyla müebbet hapis cezası aldılar. Yargıtay Hacı Sülük ile Ömer Sülük’ün cezasını  onadı. Abdülkadir Sülük ile Hacı Ömer Sülük’e ise yardım etmekten ceza verilmesini  isteyerek kararı bozdu. Yerel mahkeme de Yargıtay’ın bozma kararına uydu. Bu arada Hacı Sülük yaşı ve sağlık durumu dolayısıyla tahliye edildi.

Aktaşların silahlı saldırıyla öldürüldüğü Bölünmez köyünün mevcut muhtarı Hacı Bayram Aktaş. Yani öldürülen Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ın akrabası. 10Haber’e konuşan Hacı Bayram Aktaş katliamdan sonraki ilk seçimde köydeki hiçbir Aktaş’ın sandığa gitmediğini söyledi.

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Bölünmez Mahallesinin Muhtarı Hacı Bayram Aktaş “Biz Aktaş ailesi olarak oy kullanmadık. Bize yapılan haksızlığa tepki olarak sandığa gitmedik” dedi.  114 seçmenden yalnızca 62 tanesinin oy kullandığını belirten Aktaş, “Biz mağduruz, devlet hiçbir konuda bizim yanımızda olmadı. Aynı mağduriyet, aynı zulmü yine görüyoruz. Benim araç yolum kapalı yol şuanda, bu kavgadan sonra oldu. AK Parti hükümeti bizi komple sildi” diye konuştu.

Seçimler için yoğun güvenlik oyu alındığını belirten Aktaş, “Ben mahalle muhtarı olarak oy kullanma işleminin olduğu yerde bulundum. Jandarma da vardı, komando timi vardı. Gelenlere yardımcı oldum, yemek konusunda” dedi.

Aktaş sözlerini “Aynı acıyı bize tekrar hissettirdiler. Ortalığı karıştıran kişiler, yalan ifade verenler yine oradaydı”  diye bitirdi.

Sandık başında öldürülen Saadet Partililerin kardeşi ve avukatı 10Haber’e konuştu: İktidar kaybettiğini anladıkça hırçınlaşacakSandık başında öldürülen Saadet Partililerin kardeşi ve avukatı 10Haber’e konuştu: İktidar kaybettiğini anladıkça hırçınlaşacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.