AK Parti’li Külünk: Kimse farkında değil, Türkiye’de Erdoğan sosyolojisi eriyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, son dönemde AK Parti'ye yönelik eleştirileriyle dikkati çeken eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk ile yaptığı görüşmeyi "AKP’li Külünk: "Erdoğan sosyolojisi eriyor" başlığıyla kaleme aldı.

Siyaset 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk son dönemlerde 140journos’un “İtibardan Tasarruf” adlı videosunda AK Parti’nin politikalarına yönelik yaptığı eleştirilerle gündemde.

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren uzun yıllar önemli ve kritik görevlerde bulunmuş olan Külünk, “Türkiye’de Erdoğan sosyolojisi eriyor” diyor. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AK Parti içindeki isimlere yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Metin Külünk ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. 

Yazının ilgili kısımları ise şöyle:

“Benim derdim şu: Sokağın konuştuğu bu eksiklikleri telafi edilmesinde elimizdeki en büyük güç cumhurbaşkanımızın kendisi. Bu anlamdaki varlığı hepimiz için değerli ve önemli. Ben sokaktaki eleştirel yaklaşımlarla beyefendiyi buluşturarak eksikliklerin giderilmesi noktasında mesafe alınmasına katkı sağlamak istiyorum. Diyorum ki Türkiye’de Erdoğan sosyolojisi eriyor. Dikkat edin cümleme. Kimse farkında değil, ben bunları daha önce de yazdım, beş yıldır da söylüyorum. Mayıstan sonra “Beyler kendinize gelin. Artık Erdoğan sosyolojisi eriyor” dedim. Çünkü Erdoğan’ın kendisine ait Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan itibaren oluşmuş duygusal, akılsal ve gerçekliğe dayalı bir sosyolojisi var.”

AK Parti’nin sosyolojisini 2023’te sokağın erittiğini söyleyen Külünk, “Cevabını verdi ama Erdoğan’a sahip çıktı. 2024’ten sonra beyefendinin “mesajı aldık” diyerek gereğini yapmasını bekledi. Küresel tablo insanların sofrasına da dokunmaya başlayınca ve neoliberalizmde ısrar edilince “Erdoğan sosyolojisi eriyor” dedim. Bu döner mi? Döner. Ben de bu konuları açıktan konuşuyorum. Ben AK Parti’nin kurucusuyum. Bu anlamda benim AK Partililiğimi ve sayın Erdoğan’la hukukumu sorgulamak hakkına hiç kimse sahip değil” dedi. 

“‘Sokaklar güvensiz’ cümlesini duyduğumda o kadar üzüldüm ki”

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifiyle ilgili de konuşan Külünk, Pehlivan’ın aktardığına göre şöyle konuştu:

“Sizin önünüze sadece başıboş bir köpeğin saldırısıyla ölmüş çocuğun fotoğrafını koyduğumda ne yaparsınız? Halbuki bu bir gerçek. Ama dönüp ‘Efendim tedbir alalım ama diğer tarafta da toplumun genelinde ciddi bir endişe var. Bu hadiseler üzerinden köpeklerin toplu öldürüleceğine dair bir kanaat gelişmiş durumda. Biz bu ikisinin arasında, öldürmeye gitmeyen bir formül bulabiliriz’ dersen cumhurbaşkanı da eminim ‘Bu işi bu perspektifte çalışın’ der” dedi. 

‘Sokaklar güvensiz’ cümlesini duyduğumda o kadar üzüldüm ki.”

“Ben AK Parti’de sade bir üyeyim şimdi. Benim MKYK üyeliğim, milletvekilliğim ya da yöneticiliğim yok” diyen Külünk, “Ve sokaktaki ıstırabı görüyorum” ifadesini kullandı.

Kanun gelmeden öfkesi geldi: Sokak hayvanlarını besleyen kadının kedisini ezdiler, dakikalarca dövdülerKanun gelmeden öfkesi geldi: Sokak hayvanlarını besleyen kadının kedisini ezdiler, dakikalarca dövdüler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.