AK Parti’nin adayları Aralık sonuna kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için açıklamalarda bulundu ve büyükşehir adaylarının aralık ayı sonunda duyurulacağını söyledi. Erdoğan bu şehirlerle birlikte başka kentlerin adaylarını da açıklayabileceklerini ifade etti.

Siyaset 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin adayları da belli olmaya başladı. Ana muhalefet partisi CHP, il örgütleri ile partinin mutabakata vardığı ve anket sonuçlarına göre adaylarını kesinleştirdiklerini açıkladı. Buna göre; İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara’nın adayı Mansur Yavaş, Bursa’nın adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir’in adayı da Ahmet Akın.

AK Parti’nin adayları ise henüz belli değil ama 2019 seçimlerinde uzun yıllardır kazandıkları İstanbul ile Ankara’yı kaybettikleri için bu seçimdeki yol haritası merak ediliyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” sözü nedeniyle mega kentte kıyasıya yarış bekleniyor. Ancak bu kez CHP’nin bir handikapı var. İYİ Parti işbirliğine de ittifaka da kapılarını kapattı ve aday çıkaracağını duyurdu. Henüz İYİ Parti’nin adayı belli değil ve parti bu aralar istifalarla çalkalanıyor.

AK Parti Aralık sonunda adaylarını açıklayacak

Bugün Üsküdar’daki evinden cuma namazı için çıkıp Hz. Ali camisine giden Erdoğan, namaz sonrası gazetecilerin sorusunu yanıtladı ve bu konuya da değindi. Bu hafta içinde Ankara, Adana, İzmir gibi büyükşehirlerin milletvekilleri, teşkilatları ve belediye başkanlarıyla Ankara’da toplantı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, kanaatleri topladığını belirtti. Pazar günü İstanbul’un da kanaatlerini alacaklarını ifade eden Erdoğan Aralık ayının sonunda da adayları açıklamaya başlayacaklarını duyurdu. Büyükşehirler dışındaki illerin de adaylarını açıklama ihtimalleri olduğunu aktaran Erdoğan, bunu geciktirmek istemediklerini ifade etti.

Erdoğan-Biden bir kez daha F-16 satışı, Gazze ve İsveç'in NATO üyeliğini konuştuErdoğan-Biden bir kez daha F-16 satışı, Gazze ve İsveç’in NATO üyeliğini konuştu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.