AK Parti’nin Ankara adayının açıklanacağı tarih belli oldu

AK Parti'nin şehit haberleri üzerine ertelenen aday tanıtım toplantısı 18 Ocak’ta yapılacak. Toplantıda aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adayları açıklanacak.

Siyaset 16 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

AK Parti’de Ankara ve İzmir adayının açıklanacağı aday tanıtım toplantısının 18 Ocak Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Yarışın en çetin geçeceği yerlerin başında 2019’da AK Parti’den CHP’ye geçen İstanbul ve Ankara geliyor. CHP her iki ilde de mevcut başkanları yeniden aday gösterdi. AK Parti ise uzun istişareler sonucunda İstanbul’da eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u aday gösterdi. 7 Ocak’ta İstanbul’da yapılan aday tanıtım toplantısında 11’i büyükşehir 26 ilin başkan adayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen Ankara adayının ve kalan illerin adaylarının 14 Ocak’ta Ankara’da yapılacak tanıtım toplantısında açıklanacağını duyurmuştu. Ancak Türkiye’yi yasa boğa şehit haberlerinin ardından tanıtım toplantısı ertelenmişti.

DEM, Ankara'da aday çıkarıyor, İstanbul belirsizDEM, Ankara’da aday çıkarıyor, İstanbul belirsiz

Habertürk’te yer alan habere göre ertelenen aday tanıtım toplantısı 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te ATO Kongre Merkezi’nde başlayacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Erdoğan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir Ankara bilmecesi: Beşikçioğlu aday, Yavaş kabul edecek mi?Bir Ankara bilmecesi: Beşikçioğlu aday, Yavaş kabul edecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.