Akşener’in hedefindeki İmamoğlu’ndan yanıt: Muhatap almayacağım

İYİ Parti lideri Akşener'in 'Eli genel merkezde gözü başka mevkilerde olanlar boş zamanlarında bu şehri yönetemez' sözlerine İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu bu tip yorumları muhatap almayacağını söyledi.

Siyaset 19 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Dün İYİ Parti Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarının yer aldığı aday tanıtım ve proje lansman programını yaptı. İYİ Parti lideri Meral Akşener burada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İsim vermeden konuşan Akşener “Eli genel merkezde gözü başka mevkilerde olanlar boş zamanlarında bu şehri yönetemez” dedi. İstanbulluların zoraki adaya da, emanet adaya da mecbur olmadığını söyleyen Akşener “Çünkü artık karşınızda İstanbul’a layık bir aday var” diye konuştu.

Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu’nun arası genel seçimlerden önce iyiydi. Öyle ki Akşener, İmamoğlu’na hapis cezası verildiğinde dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da önce İBB’ye gidip destek olmuştu. Altılı masada kriz yaratan Akşener’in masadan kalkması olayında İmamoğlu ile Mansur Yavaş’la görüşüldükten sonra kriz çözülmüş, Akşener yeniden ittifaka dönmüştü. Çünkü Akşener’in İmamoğlu ya da Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını istemesiyle baş gösteren bir krizdi bu. İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağının taahhüt edilmesiyle de son bulmuştu.

Akşener’in son zamanlardaki İmamoğlu’na sert çıkışları da bu nedenle kamuoyunda konuşuluyordu. İmamoğlu’nun ne yanıt vereceği de merak konusuydu.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu yerel seçim sürecinde çok sayıda rakiple yarıştığını söyledi ve “İstanbul’da rakibimiz olan çok arkadaşımızla, hemşehrimiz ya da parti temsilcisiyle ya da onları temsil edenlerle müzakerelerde şahsıma dönük tutarlı tutarsız, yalan yanlış, eksik fazla yorumlar yapılacaktır. Bu yorumları hiç muhatap almayacağım ama İstanbul’a dair bir proje ya da İstanbul’da yaptığımız işe dönük bir tarif olursa elbette cevabını veririm” dedi.

“Bu söylenen siyasi, muğlak, geçerliliği olmayan birtakım tariflerle asla muhatap olamayacağım. A,B partisi ya da A,B partisinin lideri benim için fark etmiyor” diyen İmamoğlu şu an işinin İstanbullulara geçen beş senenin hesabını vermek olduğunu söyledi. İmamoğlu gelecek beş yıl için tasarruf ve tasarımlarını da anlatmaya yoğunlaştığını belirterek hedefinin oy rekoru kırarak seçilmek olduğunu belirtti.

Akşener’den İmamoğlu’na: Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.