Ak Partili Yavuz: İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "TV100 Özel" yayınına konuk oldu. Yavuz, tv100 ekranlarında, yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'nin seçimlere nasıl stratejilerle hazırlandıklarını açıkladı. Yavuz, “İstanbul ve Ankara'yı geri alacağız” dedi.

Siyaset 13 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, ‘tv100 Özel’ yayınında tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in programına konuk oldu. Yavuz, katıldığı programda, Gürel’in sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlerde adaylık sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ali İhsan Yavuz, yaklaşan yerel seçimler hakkında bilgiler verdi.

‘CHP değişmedi, başkalaştı’

Yavuz, ülkenin ana muhalefet ve ikinci parti olduğunu ancak, CHP’nin yalnızca iktidarı suçladığını ifade etti. Yavuz, “Biz şimdi hukukun üstünlüğünü mü, üstünlerin hukukunu mu savunacağız? Kim üstün burada? Hukukun üstünlüğünü savunacaksak, Anayasal zeminde çerçeve çok net oluşturulmuş ama bu oluşturulan çerçeve anlaşılmıyorsa birileri bu çerçevenin dışına çıkıyorsa sorumlu olan biziz. CHP’dir, AK Parti’dir. Grubu bulunan partilerdir. Sınırı aşan bir yer varsa yeniden çerçeveyi oluşturacak bir öneri getir ama CHP bunu yapmıyor, sadece konuşuyor ve eylem yapıyor. Türkiye’nin ikinci partisi sadece iktidarı suçluyor. Çözüm yeri olarak TBMM’yi asla görmüyor. CHP, Atatürk’ün kurguladığı zeminden çok öteye düştü. CHP değişmedi, başkalaştı. CHP’nin değişmediğini ikinci gün anladık” diye konuştu.

İki büyükşehirde AK Parti adayları

Yavuz, İstanbul ve Ankara’da yere seçimler için aday olacak isimlerin belirlenmesi hakkında konuştu. Yavuz, bir yol haritası belirlediklerini, bu yol haritasına göre, birimlerin çalıştığını ve pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun gördüğü zaman toplantılara başlanacağını açıkladı. Yavuz, “Sürece doğru hızlı bir şekilde ilerleyen bir partiyiz. Anket çalışmaları yapıyoruz, birimler çalışıyor, pazar günü temayül yoklamasından sonra Cumhurbaşkanı’mızın ön gördüğü bir anda toplantılara başlayacağız” dedi.

‘İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde olan iki büyükşehir İstanbul ve Ankara hakkında konuşan Başkan Yavuz, iki büyükşehri de geri alacaklarını söyledi. Yavuz, “İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız. Sonuç alacağımız kişiyle sonuç alalım ama bir yandan da İstanbul ve Ankara’da tam bir ‘AK belediyecilik’ örneğini yakalayabilecek aktörleri yakalayalım… Biz sadece bugünü kurtarmaya çalışan bir parti olamayız. Biz ilkeler partisiyiz. Biz ilkelerimizle buraya geldik. İlkelerimizden olacaksak iktidardan olalım daha iyi. Kazanacaksak ilkelerimizle kazanacağız” diye konuştu.

‘En uygun anı yakalamak gerekli’

İstanbul ve Ankara için seçilecek adayları erken açıklamanın da geç açıklamanın da doğru olmadığını vurgularken, en uygun anı yakalayarak açıklamanın önemli olduğunu vurguladı. Yavuz, “Adayları ne geç açıklamak doğrudur ne de erken açıklamak. En uygun anı yakalamak gereklidir. Geçen sene ocak ayının sonlarına doğru açıkladık. Kasım ayının sonları, aralık ve ocak ayları hep adayların belirlendiği ve adayların açıklanmaya başlandığı ay olacak.

Biz adaylarımızı merkezi yoklamayla belirliyoruz. Cumhurbaşkanımız son derece dikkat ediyor. Geniş çerçevede milletin ne dediğine bakıyoruz. Birden çok belli illerde 10 defa anket yapmış oluyoruz. Yine teşkilatın ne dediği var. O arada milletvekillerinin görüşünü alıyoruz. Hepsinin sonucu olarak şekilleniyor bu.

Bu partini çok yetişmiş aktörleri var. Sayın Cumhurbaşkanımız hem kişisel hem de yöntem bazlı milletin beklediği değişim beklentisini sağlıyor. CHP’de 7 dönem vekillik yapan var düşünebiliyor musunuz? AK Parti bu anlamda sanıldığının çok daha ötesinde radikal-kesin dönüşler yapıyor” şeklinde konuştu.

‘Hiçbir büyükşehir başkanımız 3 döneme takılmıyor’

Başkan Yavuz, üç dönem kuralına takılan başkanlar hakkında konuştu. Başkan Yavuz, AK Parti belediye başkanlarından üç dönem kuralına takılan başkanların olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Daha biz masaya oturmadık. Dolayısıyla üç dönem kuralı kesinlikle uygulanacak ya da uygulanmayacak dememiz mümkün değil. Türkiye’de ne kadar kişinin üç döneme takılıp takılmadığına bakacağız. Hiçbir büyükşehir belediye başkanımız üçüncü döneme takılmıyor. Hiçbir il başkanımız da üçüncü döneme takılmıyor.”

AK Parti'ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgınAK Parti’ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.