Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…

Kaset iddiaları sonrasında cumhurbaşkanlığı yarışından çekilen Muharrem İnce, “bu hainliğe içten içe sevinen” siyasileri suçladı. Kılıçdaroğlu’nun 2 gündür ulaşamadığı İnce’nin Erdoğan ile telefonda görüştüğü öğrenildi. İnce’nin partisinden Ak Parti’ye geçişler ise sürüyor.

Siyaset 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini önceki gün partisinin genel merkezi önünde “Seçimi kaybettiklerinde beni bahane etmelerini istemiyorum” diyerek yaptığı açıklama ile duyuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün kendisini destekleyen gençlere seslendi.

Adaylıktan çekilmesinin ardından parti genel merkezi önünde ağlayan gençlere dikkat çeken İnce, Twitter hesabından bir video paylaştı.

https://twitter.com/vekilince/status/1657067767185457154

İnce, kendisine yönelik iftiraların seçmenleri etkilediğini ve adaylıktan çekilmesinin nedeninin de bu olduğunu belirtti.

‘Demokratlık iddiasında olanlar’ vurgusu

İnce, “Sevgili gençler, güzel evlatlarım; bu mektubum sizlere…” notuyla paylaştığı videoda, hakkında paylaşılan her belge ve görüntünün montaj olduğuna dikkat çekti.

İnce’nin videolu mesajındaki şu kısım ise sosyal medyada yine Millet İttifakı’na yönelik bir suçlama olarak algılandı:

“Bu iftiraları atanlar maalesef amaçlarına ulaşmışlar ve seçmeni manipüle etmiş ve oylarımızı aşağı çekmişlerdir. FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklardan bize bu yapılanlar karşısında demokrat olma iddiasındaki bazı siyasiler ve bazı gazeteciler ellerini ovuşturmuş, gizliden gizliye zevk almışlardır. Seçimde ikinci tura kalamayacağım belli olmuştur. Ancak bu rezil kampanyanın, bu memleketin son kalesi Memleket Partisi’ni baraj altında bırakmaya doğru gittiği için bu kararı aldım.

Kılıçdaroğlu: Mitinge davet için aradım ama…

İnce adaylıktan çekilir çekilmez “Gelsin soframıza otursun” diyerek davette bulunan Millet İttifakı cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise çekildiğini açılamadan bir gün önce hastaneye kaldırıldığından bu yana İnce’ye ulaşamadığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde FoxTV’deki canlı yayında kendisine İnce ile görüşüp görüşmediği sorulan CHP Lideri, “Montajlar ve diğer şeylerle bel altı vuruşlar doğru değil. Cesaretin varsa çıkarsın karşısına. Montajlarla insanları karalamanın doğru olmadığını düşünen birisiyim. Son 24 saatte Muharrem İnce ile görüşmedim. Hastaneye yattığında görüştüm. Kısa da bir sohbetimiz oldu. Bugün Ankara’daki mitinge davet etmek içinde aradım ama ulaşamadım. Ben Muharrem Bey’in oraya gelmesini, Halil İbrahim Sofrası’na davet ettiğimizi bilmesini isterim. Muharrem İnce beni destekliyor mu bilmiyorum. Destekleme konusunda görüşmemiz olmadı” cevabını verdi.

Erdoğan: Muharrem Bey’i özellikle aradım

İnce’nin adaylıktan çekilmesinden sonra kaset iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu’nu suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün akşam katıldığı bir canlı yayında İnce’yi aradığını belirterek şunları söyledi:

“Ben özellikle bugün Muharrem Bey’i aradım. Kendisine bu süreçle ilgili, böyle bir şey, nasıl saldırı oldu diye bunları kendisiyle konuşayım istedim. Muharrem Bey’in bu kararının arkasında namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu, bugünkü görüşmemizden anlıyorum.”

‘Memleket’ karıştı

Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçimlere 3 gün kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiği Memleket Partisi’nde de sular durulmuyor.

Memleket Partisi’nde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi sonrası istifa hareketliliği yaşandı. Dün teşkilatlarda başlayan istifa dalgasına bugün Trabzon, Hakkari ve Aksaray da katılırken ayrılan üyeler Cumhur İttifakı ve Erdoğan’a destek vereceklerini açıkladı.

İnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar'ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladıİnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar’ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.