Bakan Tunç’un parti kapatma sözlerine DEM Parti’den tepki: Parmak sallamasınlar

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı parti kapatma tartışması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız yetkili makamlar devreye girer” sözleriyle tırmandı. DEM Parti’den “parmak sallamayın” yanıtı geldi.

Siyaset 24 Nisan 2024
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti’ye kapatma davası açılması çağrısıyla ilgili konuştu. DEM Parti’ye milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmamaları çağrısı yapan Bakan Tunç “Partiler teröre mesafe koymalı. Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız o zaman demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez, yetkili makamlar devreye girer” dedi.

DEM Parti’nin “PKK ile arasına mesafe koyamadığını,” hatta “örgütün eylemlerini destekler mahiyette söylemleri ve uygulamaları olduğunu” savunan Tunç “O nedenle HDP hakkında bir kapatma davası açıldı. Şimdi DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa, teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur” değerlendirmesi yaptı.

DEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandıDEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandı

 

Demokratik siyaset yapmak isteyenlerin şiddeti reddetmesi gerektiğini vurgulayan Tunç “demokrasilerde şiddetin olamayacağını, demokratik hukuk devletinde de şiddeti teşvik etmenin suç olduğunu” söyledi.

Tunç “40 yıldan bu yana mücadele ettiğimiz, ülkemizin bölünmesi için gayret gösteren bir terör örgütüne karşı tavrınızı koymazsanız, özellikle o terör örgütünden soruşturma, kovuşturma geçirmiş kişileri aday gösterirseniz burada sorun ortaya çıkıyor” diye konuştu.

DEM Parti: Bize parmak sallamasınlar

Partisi hakkında yapılan kapatma davası açıklamalarına tepki gösteren DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ise “Bize parmak sallamasınlar” dedi.

Partisinin belediye başkanlarıyla bir araya gelen Bakırhan “Türkiye’yi yöneten parti açık ara farkla ikinci parti oldu. İktidar ve muhalefeti 31 Mart’ta bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. 31 Mart iradesi değişim iradesidir. Tekçi anlayışın aslında sandıkta yenildiği bir seçimdir” dedi.

Önce MHP lideri Devlet Bahçeli, ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından gündeme getirilen patisine yönelik “kapatma davası” söylemlerine tepki gösteren Bakırhan “Bize parmak sallamasınlar, bir kez daha yineliyorum, kapatma şantaj tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Biz ne zaman tehdit ve şantajlara boyun eğdik ki şimdi halkımız güçlü bir irade ortaya koymuşken, Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğeceğiz! Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz” diye konuştu.

Bahçeli'den Şimşek'e 'Cumhur İttifakını sorgulatacak' tepki: MüfsitBahçeli’den Şimşek’e ‘Cumhur İttifakını sorgulatacak’ tepki: Müfsit

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.