CHP Grup Başkanvekili Başarır: Erdoğan’ın yerinde olsam Özel ile yarışmak istemem

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel'le görüşmesini 'rakip seçme' olarak yorumlanması üzerine "Ben olsam Özel'le yarışmak istemem" dedi.

Siyaset 5 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.

Bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isminin öne çıktığı, buna karşın Erdoğan’ın bahse konu buluşmayla Özel’i rakip olarak görme isteğini ortaya koyduğu yorumlarına değinen Başarır Sözcü TV’deki yayında şunları söyledi:

“Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem.”

Başarır “Diğer adaylardan daha mı zor olur” sorusuna da “Bana göre tabii” yanıtını verdi.

Erdoğan – Özel görüşmesine dair kısaca

Erdoğan ile Özel geçen günlerde AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İki partiden yansıyan bilgiler görüşmenin olumlu bir havada ve verimli geçtiği yönünde.

Özel, Erdoğan’a Gezi davasında tutuklanan  Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babası cezaevine girmeden önceki ve şimdiki halini gösteren fotoğraflarını gösterdi.

Erdoğan’ın gündem başlıklarını yeni anayasa,ülkenin gereksinimi olan yapısal değişiklikler ve dönüşümler oluştururken Özel’in gündeminde ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay konusu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyumlar, belediyelerin borç yükünü de içeren çok sayıda konu vardı.

Sosyal medyada da tartışma yaratan oturma düzeni görüşmede konuşulanlardan biri oldu.

Özel boş koltuğu göstererek oturma düzenini doğru bulmadığını belirtti ve bunun telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak AK Parti heyeti boş koltuğun özel bir anlam ifade etmediğini, oda düzeninden kaynaklandığını, diğer liderlerle veya konuklarla yapılan görüşmelerdeki protokolün uygulandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek en kısa sürede CHP Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini belirtti. Özel bu ziyaretten memnun olacağını dile getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.