CHP’de küskünler depremi sürüyor: İki başkan daha kervana katıldı

CHP’nin küskün başkanlar ordusu büyüyor: 10’dan fazla başkan istifa edip bağımsız adaylığını ilan etti. Dün bu kervana aday gösterilmeyen İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı da katıldı. İzmit Belediye Başkanı ise adaylığını geri çekti.

Siyaset 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler için partilerin aday belirleme süresi dün mesai saati bitimi olan 17.00’de sona erdi. Mayıs 2023 seçimlerinden yenilgiyle ayrılan ve ardından yapılan kurultayda parti yönetimini yenileyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme süreci sancılı geçti.  Aday adaylığı başvurusu yapıp aday gösterilmeyen bazı isimler ve yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları partilerinden istifa etti. Kimi sadece zehir zemberek bir açıklama yapmakla yetindi, kimi başka partilere transfer oldu, kimi ise bağımsız aday olarak CHP’ye rakip çıktı. Partiden istifa edenler yeni yönetimi “Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimleri tasfiye etmek,” “Adamcılık” ve “Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’na yakın isimleri tepeden atamakla” suçladı.

CHP’de adaylık krizi: İstifalar genel merkeze sıçradıCHP’de adaylık krizi: İstifalar genel merkeze sıçradı

İstanbul Sarıyer’in CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu seçimde aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız aday olacağını duyurdu. Üç dönemdir Sarıyer Belediye Başkanlığı yapan Genç “Bildiğiniz gibi dün yapacağım açıklamaya çok kısa süre kala Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’den telefon aldığımı ve bugün öğlene kadar süreci yeniden değerlendireceğimi sizlerle paylaştım. Geldiğimiz noktada biraz önce tekrar görüşme yaptım. Sayın Genel Başkanım dedi ki ‘Başkanım biz seni çok seviyoruz. Sizinle hep varız, partide size önemli görevler verelim. Ekrem başkan da sizi çok seviyor. Bizler de çok seviyoruz ama bunu aşamadık’ dedi. Ben şimdi soruyorum. Bir partinin genel başkanı ve bu işin içindeki büyükşehir belediye başkanına; aşılamayanın ne olduğunu çok merak ediyorum. Aşılamayan nedir? Bu partiye bu kadar hizmetim olmuşsa şahsen soruyorum ve bu kadar insan olmadık yerlerde sizleri iktidar yapmışsa böyle bir sorumluluktan uzaklaşmanın bir anlamı var mı? Bu aşılamayanın ne olduğunu bu halka açıklayın. Neyi aşamadınız?” diye sordu.

Şükrü Genç: Kapak olsun onlara!

Genç ” İşte şimdi tam da o andayız. Karar anındayız şu an. Şimdi sizlere soruyorum. Önümüzdeki 40 günde her bir köşede ısrarla soracağım. Son ana kadar soracağım, 31 Mart’a kadar soracağım. Var mıyız yok muyuz? Şimdi soruyorum tamam mı devam mı? Kararı verdik, halkımız ‘Yürü’ dedi yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Daha öncesinde olduğu gibi yine birlikte kazanacağız. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz. Halkımızın çok güzel bir sözü var, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bugün iki dudağı arasından karar verdiğini sananların ‘Çok büyük yanlış yapmışız’ diyecekleri ortada. Hepimizin yolu açık olsun. Biraz sonra ilçe seçim kuruluna müracaatımızla hemen başlıyoruz. Hepimizin yolu açık olsun, ders olsun onlara, kapak olsun onlara, çocuğun, gencin, hakkın önemini bilemeyenlere kapak olsun” diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı da adaylıktan çekildi

CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile yaşadığı tartışma sonrası adaylıktan çekildi. Hürriyet’in dilekçesini CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na gönderdiği öğrenildi.

t24’ten Ergün Demir’in haberine göre, Hürriyet İzmit İlçe Başkanlığına adaylıktan çekildiğine dair dilekçeyi gönderdi.

Hürriyet’in CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın görevden alınmasını istediği ancak bu yapılmayınca çekilme kararı aldığı öğrenildi.

Hürriyet’in fikrinden vazgeçmemesi hâlinde, ön seçimde sandıktan ikinci olarak çıkan Hakan Tanta’nın aday gösterilebileceği öğrenildi.

CHP’den istifa edip başka partiden ya da bağımsız olarak aday olanlara gelince;

-İzmir Dikili’de CHP’den aday adayı Dr. Kemal Doyuran aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu.

– CHP’nin Beşiktaş aday adayı Nasuh Mahruki de aday gösterilmeyince bağımsız aday olmayı tercih etti.

– Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan CHP’den istifa etti ve Memleket Partisi’nin adayı oldu.

– Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yeniden aday gösterilmeyince CHP’den istifa etti, İYİ Parti Artvin Belediye Başkan adayı oldu.

– Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin CHP’den istifa etti ve İYİ Parti’nin adayı oldu.

– Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay CHP’den istifa etti.

– Bilecik İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek CHP’den istifa edip bağımsız aday oldu.

– CHP’den aday adayı olan Eda Doğan Hacıbektaş Bağımsız Belediye Başkan Adayı oldu.

– Aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bağımsız aday olacağını duyurdu.

– CHP’den aday adayı Volkan İlgüz de Bodrum için bağımsız aday oldu.

– İzmir’in Beydağ ilçesinde CHP’den istifa eden Feridun Yılmazlar bağımsız aday oldu.

– CHP’den Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı istifa ederek İYİ Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP’de seçim krizi bitmiyor: Bir yanda aday tanıtım toplantısı diğer yanda istifalarCHP’de seçim krizi bitmiyor: Bir yanda aday tanıtım toplantısı diğer yanda istifalar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.