CHP’den AK Parti’ye erken seçim yanıtı: Yeter, bu milletin yakasından düşün

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba AK Parti Sözcüsü Çelik’in “erken seçim yok” açıklamasına tepki gösterdi. Ağbaba, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek "Yeter, bu milletin yakasından düşün" dedi.

Siyaset 5 Eylül 2024

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba son dönemde Türkiye siyasetinde giderek artan erken seçim tartışmaları üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “Herhangi bir şekilde erken seçim yok” sözlerine yanıt verdi. Ağbaba yaptığı açıklamada ‘AK Parti hükümetinin ülkeyi onarılamaz yaralar açarak yönettiğini’ belirtti ve bu yönetimin ‘Türkiye için büyük tehlikeler doğurduğunu’ söyledi.

Ağbaba iktidar partisinin erken seçimden kaçmasının altında CHP’nin seçimlerdeki başarısından duyduğu korkunun yattığını öne sürdü. “Yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin göstereceği aday Cumhurbaşkanı olacak ve CHP açık ara farkla iktidara gelecek. Bunun korkusuyla yaşıyorlar” diyen Ağbaba AK Parti hükümetinin ülkeyi üç buçuk yıl daha yönetmesi durumunda ‘Türkiye’nin daha büyük yaralar alacağına’ dikkat çekti.

31 Mart’ın gölgesi hâlâ üstlerinde

CHP’li vekil AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinin travmasını henüz atlatamadığını ve bu seçim sonuçlarının partide şok etkisi yarattığını ifade etti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in bunalımda olduğunu söyleyen Ağbaba “Bizim önerimiz bir psikoloğa görünmesi” diyerek esprili bir eleştiri yaptı.

31 Mart seçimlerinin galibi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin hâlâ anketlerde birinci parti çıktığını söyleyen Ağbaba partisine ve Genel Başkanı Özgür Özel’e güvenlerinin tam olduğunu vurguladı. “Genel Başkanımız meydan okuyor, biz de o özgüvenle ‘hodri meydan’ diyoruz” sözleriyle erken seçim çağrısını yineledi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba. / Fotoğraf: AA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba. / Fotoğraf: AA

‘Ülke her geçen gün fakirleşiyor’

Ağbaba Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları AK Parti hükümetinin düzeltemediğini, aksine daha kötüleştirdiğini savundu. Enflasyonin hala çok yüksek olduğunu, büyüme oranlarının istenen seviyeye ulaşmadığını ve ülkenin her gün daha da fakirleştiğini söyledi.

Çiftçilerin zor durumda olduğunu, emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını ve asgari ücretin yetersiz kaldığını vurgulayan Ağbaba işsizliğin zirve yaptığını belirtti. Türkiye’deki genç işsizliğine dikkat çekerek “Bugün Türkiye’de 6 milyon 300 bin ev genci var; ne çalışıyorlar ne de okuyorlar” dedi.

‘Sisi’den medet umar hale gelmişler’

Ağbaba dış politikada da AK Parti hükümetinin ‘başarısız’ olduğunu ve dış ilişkilerde ‘tutarsız politikalar izlediğini’ söyledi. Özellikle daha önce iktidarın ‘darbeci, hain’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile ilişkilere atıfta bulunan Ağbaba “Bugün Sisi’den medet umar hale gelmişler, eline eteğine yapışmışlar, hâlâ Ömer Çelik konuşmaya devam ediyor” dedi.

Son olarak AK Parti hükümetinin üç buçuk yılda yapacağı çok iş olduğunu söylemesinin gerçek dışı olduğunu savunan CHP’li vekil “23 yılda bu ülkeyi getirdikleri nokta belli; işsizlik, yoksulluk, yokluk ve dış politikada tutarsızlıklar. Üç buçuk yıl daha kalırsa AK Parti hükümeti, maalesef ülkede onarılamaz yaralar açar. Yeter, bu milletin yakasından düşün” dedi.

Ağbaba AK Parti hükümetinin 31 Mart seçimlerine saygı göstermesi gerektiğini belirterek Ömer Çelik’i İstanbul’da CHP’li belediyelerin hizmetlerini görmeye, Ankara’da sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını incelemeye davet etti.

Erken seçim çağrılarına yanıt MHP’den geldi: Rüya görmek yerine katkı sağlayınErken seçim çağrılarına yanıt MHP’den geldi: Rüya görmek yerine katkı sağlayın

Erken seçim mesajı veren Özel, iktidara iki sene ömür biçtiErken seçim mesajı veren Özel, iktidara iki sene ömür biçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.