CHP’den TBMM’ye Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı

TİP milletvekili Can Atalay için AYM'nin verdiği hak ihlali kararının uygulanmamasının görüşülmesi için CHP'nin olağanüstü toplantı başvurusu Meclis Başkanlığı'na yapıldı. Başvuru metnine DEM, Saadet, Demokrat, DEVA, TİP ve Emek Partisi imza verdi.

Siyaset 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen hapiste tutulan TİP Hatay milletvekili Can Atalay’ın durumu görüşmek üzere 9 Ocak Salı günü olağanüstü toplantı çağrısı ve Genel Kurul’da görüşme açılmasına ilişkin başvuru; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yapıldı.

Hazırlanan başvuru metninde, “Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında gerçekleşen hukuka aykırı yargılama sürecinde Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında; Yargıtay’ın hukuk tanımazlığı yüzünden yeni bir devlet krizi doğmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’da yazılı niteliklerini ortadan kaldıran ve demokratik devlet yapısını bozan; politik sonuçların yanı sıra ekonomik sonuçlar da doğuracak nitelikte olan bu sürecin TBMM tarafından ele alınarak çözümlenmesi için Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 101,102 ve 103’üncü maddeleri gereğince bir TBMM Genel Görüşmesi açılmasını arz ederiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Burcu Tura’ın imzaları ile hazırlanan metne, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ da imza attı.

CHP’nin birincil gündemi AYM oldu: Meydanlara ineceklerCHP’nin birincil gündemi AYM oldu: Meydanlara inecekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.