CHP’li vekil faturaları paylaştı: Daire başkanları iç çamaşırlarını bile PTT’ye ödetmiş

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, PTT'nin, daire başkanlarına depremin altıncı günü 8 bin liraya mont, 7 bin liraya da ayakkabı aldığını açıkladı.

Siyaset 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, PTT’nin daire başkanlarına 8 bin liraya mont, 7 bin liraya da ayakkabı aldığını söyledi.

Mont ve ayakkabı alındığına ilişkin faturaları paylaşan Antmen, PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz ile daire başkanlarının satın alınan bu montlarla deprem bölgesine gittikleri görüntülerini de yayınlayarak, “PTT’ye ödettiğiniz bu 8 bin liralık kayak montuyla deprem bölgesine kayak yapmaya mı gittiniz?” diye sordu.

Alpay Antmen şunları söyledi:

‘İç çamaşırlarını bile PTT’ye ödetmişler’

“Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü bu pahalı mont ve ayakkabıları alıyor, Genel müdür yardımcısı Fatih Tezcan’a ye gönderiyor. Bu kişi de daire başkanlarına ve müdür yardımcılarına bunları dağıtıyor. Tezcan aynı zamanda AKP Keçiören belediye başkan aday adayı. Kendisi hem renkli hem de siyah iki tane kayak montu aldırmış. Ben söylerken utanıyorum; iç çamaşırlarını bile PTT’ye ödetmişler. Daha ne diyeyim?

Depremde telefon ve internet neden çalışmadı? Şirketlere göre sorun baz istasyonlarının yıkılması değil elektrik kesintisiydi

‘Depremzedeler enkazdayken bunlar mont peşine düşmüş’

Bu faturalarda dikkat çeken başka bir detay var: 13 Şubat’ta kesilmiş bu faturalar. Yani daha depremin 6’ıncı günü. Enkaz altında insanlar varken. O esnada kurtarılan çocukların ayağında çorap bile yok. Beyler ise Boyner’den 7 bin liraya ayakkabı almışlar ve faturayı da PTT’ye yani halka ödetmişler. Bunun yerine depremzede çocuklara ayakkabı ve çorap alsaydınız? Ama tabi bunu yapmak için vicdan lazım.

Üzerinde incecik gömleği ve tişörtüyle depreme yardıma koşanlar insan değil mi? Üzerinize 8 bin liralık mont almadan yardıma gidemiyor mu bu beyler? Aman ha üşümeyin aman ha o kıymetli ayaklarınıza yağmur çamur değmesin. Koşun 8 bin liralık mont, 7 bin liralık ayakkabı alın faturayı da PTT’ye kesin!” Enkazların altından sağ kalan canları çıkarmak için üşümesine rağmen hemen deprem bölgesine gidip aç susuz üşüyerek çalışan gönüllülerden de mi utanmadınız?”

İskenderun’da depremden kurtuldu, Kütahya’da yangında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.