Danışmanların arasına Kuşoğlu girdi: İstifa et, siyasete gir

CHP milletvekili ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanlarından Deniz Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’u ‘beğendiği’ tweet’ler üzerinden eleştirdi.

Siyaset 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarından sonra  CHP’de başlayan tartışmalar çeşitli formüllerin konuşulmasıyla devam ediyor. Parti yönetim kadrosu ‘değişirken’, Kılıçdaroğlu danışmanlarını da görevden aldı.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide sadece kurulların değişmesinin yeterli olmayacağını belirterek Kılıçdaroğlu’yla üç kere görüştü. İmamoğlu, kongre yolundaki CHP’de en önemli genel başkan adaylarından birisi görülüyor. Partide bir an önce geniş kapsamlı değişim talep eden İmamoğlu, bayram öncesi bu yönde bir hareket beklediğini söyledi.

Bu gelişmeler yaşanırken BBC Türkçe’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu İmamoğlu’nun aday olmasının sıkıntılı olduğunu belirterek, “Adını koyalım, adaylık için en fazla adı geçen kişi Ekrem Bey. Ekrem Bey için bugün bir mahkeme süreci söz konusu. Genel Başkan olabilir mi rahatlıkla? Olamaz, sıkıntısı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabilir mi? Sıkıntısı var. Bizim Kemal Bey’den sonraki en önemli adayımız için hukuki bir tuzak hazırlanmış durumda. Böyle olunca, bizim seçim öncesi hem partiyi kaybetme, hem de İstanbul’u kaybetme durumumuz olabilir. Biz İstanbul’u kaybetmemeliyiz, partiyi de kaybetmemeliyiz, bu tuzağa da düşmemeliyiz” diye konuştu.
Bülent Kuşoğlu’nun bu açıklamasından sonra kendisiyle ilgili yapılan eleştirel haberleri Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun Twitter’dan beğendi.

Bu beğeniler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanıyken PM üyesi ve CHP Milletvekili yapılan Deniz Demir, Murat Ongun’a sosyal medya üzerinden tepki göstererek  “CHP Genel Başkanımıza ve partimizin kurumsal kimliğine yapılan bu saygısızlığı kınıyorum” dedi. 10Haber’in ulaştığı Deniz Demir “Söyleyecek başka bir şey yok. Ben o tweette Murat Ongun’u kastettim” diye yanıt verdi.

Kuşoğlu: İmamoğlu’nun da Özel’in de ağabeyiyim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, bu tartışmaların gölgesinde akşam saatlerinde tv100’e özel açıklamalarda bulundu. Talat Atilla’nın sorularına yanıt eren Kuşoğlu, “Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel CHP’nin çok değerli isimleridir, söylediklerim eleştiri değil öneridir, kaldı ki demokratik bir partiyiz eleştiri de olabilir ama tam ismi öneridir. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da, Özgür Özel’in de ağabeyiyim” dedi.

“CHP’de neler oluyor? Gemiyi sakin bir limana yaklaştırmak mümkün olacak mı?” sorusuna Kuşoğlu “Hiçbir şey olmaz. CHP okyanusları açan bir transatlantiktir. Her CHP’li gibi korumaya çalıştığımız Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi olan CHP’nin tüzel kişiliğidir. CHP’nin tüzel kişiğini Kemal Kılıçdaroğlu temsil etmektedir. Geçmiş zamanlarda CHP’nin en azından algı olarak düştüğü hizipçi görüntüye tekrar dönmemesi açısından önerilerimin olmasından daha doğal ne olabilir” yanıtını verdi.

CHP'de açık polemik başladı: İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na, Özel'den Kuşoğlu'na...CHP’de açık polemik başladı: İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na, Özel’den Kuşoğlu’na…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.