DEVA Partisi göçmenlerin nikah ücretini artıran Burcu Köksal için suç duyurusu yaptı

DEVA Partisi göçmenler için nikah ücretini 10 bin TL'ye çıkaran CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Siyaset 7 Mayıs 2024
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) göçmenlerin nikah ücretini 10 bin TL’ye çıkaran CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Afyonkarahisar’ın yeni belediye başkanı seçilen CHP’li Burcu Köksal kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilere ait dükkanları kendi elleriyle mühürlemişti. Köksal göçmenlerin nikah ücretini de 10 bin TL’ye çıkarmıştı. Köksal’ın seçimden önce yaptığı “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” açıklaması da partisinden ve kamuoyundan tepki almıştı.

'DEM Parti' sözleri tartışma yaratmıştı: CHP'li Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ı aldı‘DEM Parti’ sözleri tartışma yaratmıştı: CHP’li Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ı aldı

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu Afyonkarahisar Belediyesi’nin göçmenlerle ilgili aldığı ‘Evlenme Hizmet Bedeli’ kararı hakkında açıklama yaptı. Duvar’dan Gizem Örnek’in haberine göre Yeneroğlu “Evlilik hizmet bedelinin sığınmacılar için vatandaşlarımızdan 25 kat fazla olacak şekilde 10 bin TL olarak belirlenmesi gerek kanunlara ve Anayasa’ya, gerekse de uluslararası hukuka aykırıdır. Evlenme ve aile kurma hakkı herkesin en temel hakkıdır. Burcu Köksal ve bu kararı alanlar, ayrımcılık ve nefret suçu ile görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir” dedi.

Yener “Tüm CHP’li yönetici ve vatandaşlarımızı da bu kötülük karşısında kararlı duruşa davet ediyorum” dediği açıklamasında şunları söyledi:

“40 yaşına kadar Almanya’da yaşamış ve hayatını Almanya’daki Türklere ve Müslümanlara ayrımcılıkla mücadeleye adamış bir milletvekili olarak güzel ülkemde savunmasız insanlara ve tüm ötekilere yapılan ayrımcılıklara sessiz kalmayacağım” diyen Yeneroğlu devam etti:

“Ben savunmasız insanlara karşı ayrımcılık ve nefret suçu işleyen bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı insanlığın bir gereği olarak görüyorum.

Tüm CHP’li yönetici ve vatandaşlarımızı da bu kötülük karşısında kararlı bir duruşa davet ediyorum. Ülkemde yaygın anlayışın aksine, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü adaletsizliğe karşı çıkmamızın milletimizin en üst menfaati olduğuna inancım tamdır.”

Özgür Özel 'sürçülisan' demişti: Burcu Köksal 'DEM Parti' sözlerinin arkasındaÖzgür Özel ‘sürçülisan’ demişti: Burcu Köksal ‘DEM Parti’ sözlerinin arkasında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.