Cumhurbaşkanı erken seçime kapıyı kapattı, Cumhur’a sahip çıktı: Fitneye geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki dört yılın seçimsiz geçeceğini bir kez daha söyledi ve Cumhur İttifakında çatlak olduğu iddialarını ‘fitne’ olarak değerlendirdi. Erdoğan partisiyle bayramlaşırken CHP ile normalleşme konusuna pek girmedi.

Siyaset 18 Haziran 2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. / Fotoğraf: AA

Bayramdan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmelerden sonra siyasette yumuşama dönemi başladığını ilan eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan küslerin barıştığı bayramda eski sert dile döndü ve ittifakına sıkı sıkı sarıldı.

Ak Parti teşkilatları ile bayramlaşma programında konuşan Erdoğan ‘normalleşme’den bahsetmedi, bir süredir ‘normalleşme’ temaslarından rahatsızlığını belli eden MHP ile ana ortakları olduğu Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan “Muhalefet cenahında yıkıcı, provokatif bir dil yerine artık farklı üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir” dedi ve bir süredir gündemde olan Cumhur İttifakı’nda çatlak olduğu iddialarına yanıt verdi:

“Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve İttifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz” diyen Erdoğan öte yandan ‘Cumhur İttifakı’ mesajı da vererek “Cumhur İttifakı 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa Türkiye de o derece güvende olacaktır.”

‘Seçimsiz geçecek dört yılda reformlar’

Erdoğan “Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor ve her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz dört yılı her alanda dev proje ve reformlarla dolu dolu geçirip tek günün bile heba olmasına izin vermeyeceğiz. Ekonomi programımız olumlu mecrada ilerliyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şunlar:

– Filistin halkı bir bayramı daha buruk geçiriyor. 38 bin kardeşimizin acısı yüreğimizi dağlıyor. Netanyahu hükümetinin durdurulması gerektiğinin şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Türkiye olarak bölgemizde kalıcı barışın tesisi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. UAD’da açılan davaya müdahil olmaya kararlaştırdık. Dış ticaret işlemlerimizi tamamen durdurduk. Gazze’ye en fazla yardım malzemesi ulaştıran ülkeyiz. İslam dünyasının yek vücut olarak hareket etmesi için gayret ediyoruz. Topraklarını savunan, hak ve bedeller ödeyen kardeşlerimizin zafere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz.

– Bayram kimsesizlerin kimsesi olmak, yetimlerin öksüzlerin elinden tutmaktır. Bayram kardeşliğimizi güçlendirmektir. İnsanlarımızın arasında kardeşliğin çok sağlam bir şekilde tesis edilmesini istiyoruz. Yılın diğer günlerinde de bu ortaklığı güçlendirmemiz gerekiyor. Kibri, hoşgörüsüzlüğü, kırıcılığı yanımıza yaklaştırmadık.

‘Ekonomi programımız olumlu ilerliyor’

– Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor ve her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz dört yılı her alanda dev proje ve reformlarla dolu dolu geçirip tek günün bile heba olmasına izin vermeyeceğiz. Ekonomi programımız olumlu mecrada ilerliyor.

– Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha iyi haberler alacağız. Türkiye’yi terörden kurtarana dek bize dinlemek yok. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi peyderpey yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu bitirip hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz.

Bahçeli’nin talimatı ‘erken seçim’ tartışması başlattı: Haziran’da sahaya ineceğizBahçeli’nin talimatı ‘erken seçim’ tartışması başlattı: Haziran’da sahaya ineceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.