Erdoğan ile A Haber muhabiri bu kez de nail art muhabbetinde: Ben mi rüyadayım, bu ojeler ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine soru soran A Haber muhabirinin ojelerine takıldı. Muhabir Erdoğan’ın “Ben mi rüyadayım, bu ojeler ne” sözlerine “Yaza hazırlık” diye yanıt verdi.

Siyaset 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile A Haber muhabirinin diyaloğu dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısının ardından Meclis’ten çıkmaya hazırlandığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ancak sorulardan ve cevaplardan daha çok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık esprili şekilde takıldığı A Haber muhabiri Rüya Akkuş’la yaptığı ‘nail art’ muhabbeti dikkati çekti. Nail art kısaca “tırnakların farklı materyal ve renkli ojelerle süslenmesi”nin adı.

Gazeteci Rüya Akkuş, Erdoğan’a “Kısa bir sorumuz olacaktı eğer…” dedi ama Erdoğan A Haber muhabiri Rüya Akkuş’un ojelerine takıldı. Cumhurbaşkanı “Bu ojeler ne? Ojelerin modeli acayip… Ne yapacağım ben şimdi, ben mi rüyadayım” diye şaşkınlığını ifade etti.

Ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e dönerek “Parti sözcüsü olarak bir değerlendirme alalım” dedi. Ömer Çelik ise “Hanımlara her şey yakışıyor” yanıtını verdi.

Akkuş’un dikkat çeken ojeleri

Rüya Akkuş bunun üzerine “Efendim yaza hazırlık” cevabı verdi. Kısa süreli gülüşmelerin ardından Erdoğan gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan’la Akkuş’un dikkat çeken ilk diyaloğu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Akkuş’la ilginç diyaloglar yaşamıştı. Erdoğan’ın 2022 yılındaki bir Gaziantep ziyaretinde Akkuş “Fatma Şahin Hanım ‘Devlerin aşkı büyük olur’ şarkısını sizin için seçmiş” dedi.

Erdoğan ile Akkuş’un 2022 diyaloğundan bir kare

Bunun üzerine Erdoğan ile muhabir arasında şu diyalog yaşanmıştı:

Erdoğan: Söyle bakalım Rüya.

Muhabir: Söyleyemem efendim, sesim çok kötü.

Erdoğan: Ayak yapma, ayak yapma.

Muhabir: Ben söylersem herkes gider buradan. Bir kişi bile kalmaz. Gerçekten çok kötü sesim gerçekten. Beraber söyleyelim. En azından susar giderim, siz aradan çıkarsınız.

Erdoğan: İkimizin bildiği dersen benim en iyi bildiğim şey “Beraber yürüdük biz bu yollarda.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuş’un sorusuna çıkışmıştı.

31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerden bir ay önce partisinin genişletilmiş il seçim işleri başkanları toplantısına katılan Erdoğan yine aynı isimle hafızalara kazınan bir diyalog yaşamıştı.

A Haber muhabiri Rüya Akkuş’un Yeniden Refah Partisi’yle ilgili sorusuna Erdoğan “Yeniden Refah’ın tavrını zaten biliyorsunuz. Milletvekili seçimindeki durumundan şu anda kopmuş durumda. Yerel seçimde kendileri, birçok yerde bizden kopmuş olanlarIa veya kendi adaylarını gösteriyorlar” yanıtını verdi.

Akkuş’un “Kürsüde ‘sirk cambazı’ tabirini kullandınız” demesi üzerine Erdoğan “Ben onların adını anmadım. Rüya kendine gel” diye tepki gösterdi.

Meclis’te Erdoğan ile Koca arasında diyalog: “Siz izin vermeden söyler miyim?”Meclis’te Erdoğan ile Koca arasında diyalog: “Siz izin vermeden söyler miyim?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.