Erdoğan’dan muhalefete ‘yedek tekerlek’ çıkışı: Gizli saklı ittifaklar kuruyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağrı'da yerel seçim konuşması yaptı ve isim vermeden Dem Parti'ye yüklendi. Dem Parti'nin CHP'ye yedek tekerlek olduğunu savunan Erdoğan gizli saklı ittifaklar kurulduğunu söyledi.

Siyaset 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Yerel seçimler nedeniyle Ağrı’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentin daha önce AK Partili adaya oy verdiğini hatırlattı ve genel seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Erdoğan yine de Ağrı’nın 31 Mart’ta seçimini AK Parti’den yana yapacağına inandığını söyledi ve “Biz hayatımızı milli iradenin üstünlüğünü savunmaya adadık. Bu anlayışla vesayetinden darbecisine, terör örgütünden tek parti faşizmine karşı karşımıza kim çıkarsa mücadele ettik” dedi.

Sözlerinin devamında muhalefete yüklenen Erdoğan “Şimdi yine birileri çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silah zoruyla yaptıklarını bugün örtülü baskıyla, daha önemlisi tek parti faşistleriyle gizli saklı ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Öyle ki bu uğurda yasakların hukuksuzlukların ve baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler” diyerek DEM Parti’ye yüklendi.

Erdoğan Ağrı’da muhalefete yüklendi, kente yapılan yatırımları anlattı.

“Yıllardır Meclis’te oldukları halde ülkenin, milletin, şehirlerimizin en küçük meselesinin çözümüne öncülük etmeyenler, katkıda bulunmayanlar mı Ağrı’ya eser kazandıracak? Bunların ne Ağrı umurlarında ne Van umurlarında ne Diyarbakır umurlarında. Bunlar için önemli olan tek şey İstanbul’daki, Brüksel’deki, Berlin’deki, Londra’daki, Washington’daki ağababalarından aldıkları emirlerdir” diyen Erdoğan yine parti ismi vermedi, ama daha önce DEM Parti’ye yönelttiği suçlamaları burada da dile getirdi.

Kendilerinin hizmet ettiğini belirten Erdoğan muhalefetin pazarlık etmekten ve birbirine çalım atmaktan ülkeye dair konuları gündemlerine alamadıklarını savundu. Ağrı’ya 21 yılda 84 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan bunları anlattı ve “Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizi 200 yataklı bir ek binayla büyüteceğiz” vaadinde bulundu.

Konuşmasının sonunda Konya’da düşen askeri eğitim uçağından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve millete geçmiş olsun dileklerini de ileten Erdoğan “Pilotumuzun sağ olarak kurtulduğu kazada bir iş makinesi operatörü kardeşimiz vefat etti. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

Erdoğan’ın Şırnak mitinginden sonra yaşanan kazada bir şehit haberi dahaErdoğan’ın Şırnak mitinginden sonra yaşanan kazada bir şehit haberi daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.