Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erdoğan’ın uzun süredir yol arkadaşı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırının ardından gündeme gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarım asırlık yol arkadaşı. Mehmet Sekmen gençlik yıllarından bugüne Erdoğan'la aynı yolda yürüdü.

Siyaset 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasının ardından yaptığı açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den bahsediyorum.

Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı.

1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığı’na seçildi.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’a 2. dönem Belediye Başkanı olarak çalıştı.

Mehmet Sekmen ve Recep Tayyip Erdoğan

2002 yılında yapılan genel seçimlerde 22. Dönem Ak Parti İstanbul milletvekili oldu.

2007 seçimlerinde yeninden milletvekili seçilerek siyasi hayatına devam etti.

Mehmet Sekmen, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019’da yıllarında yapılan yerel seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Erzurum’da oynanan tehlikeli oyunErzurum’da oynanan tehlikeli oyun

SADAT kurucusuyla Erdoğan’ı tanıştırdı

SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi, 2018 yılında Habertürk’ten Kübra Par’a verdiği söyleşide kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştıran ismin Mehmet Sekmen olduğunu söylemişti.

Adnan Tanrıverdi anlatıyor:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanlığına adaylığını koydukları, benim de İstanbul Maltepe’de Tugay Komutanı olduğum 1994 yılında tanıdım. Samandıra’nın Belde (Belediye) Başkanı, Sayın Mehmet Sekmen Bey vasıtası ile Maltepe Kışlasında bizi ziyarete geldiler. Bu ziyaret ilerleyen zaman içinde dostluğa vesile oldu.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘terörist yetiştiren bir kuruluş’ olarak tanımladığı SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına kadar yükselmişti.

SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi, Beştepe’de Güvenlik Toplantısı’na katılmıştı

‘Cemaat mensupları bana destek verdi’

Erzurum’daki provokasyonun ardından Mehmet Sekmen’in geçmişte FETÖ’ye yönelik sözleri gündeme geldi.

Mehmet Sekmen katıldığı bir canlı yayında FETÖ ile aynı şeyleri düşündüklerini belirterek, “Cemaatin üst yöneticileri benim arkadaşlarım ve beni destekliyorlar” diye konuşmuştu.

İYİ Parti İl Başkanına canlı yayında küfür

Mehmet Sekmen, 13 Eylül 2021’de katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’a canlı yayında küfür etmişti.

Mehmet Sekmen, Kırkpınar’ın, bazı eleştirileri üzerine, “Sayın Sekmen haddini bil önce, adam gibi konuş” şeklindeki uyarısından sonra bu kez ‘pezev*k’ demişti.

‘Taş atanlar CHP’li’

Mehmet Sekmen, Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırı sonrası, “Taşlar sopalar CHP grubu içerisinden. Zaten 150-200 kişilik bir grup bu” sözleriyle yeniden gündeme geldi.

Mehmet Sekmen şöyle devam etti:

“Bu kaosa sebebiyet veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Ekrem İmamoğlu ve parti yöneticileridir. Bugün şehrimizde İmamoğlu’nun esnaf ziyareti yapacağı ifade ediliyor ve arkasından ‘miting alanına İmamoğlu sokulmuyor, miting alanını belediye başkanı vermiyor’ diye twitler atılıyor. Başta Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı ve İmamoğlu twitler atarak kamuoyunda yanıltıcı bilgiler paylaşıyorlar. Miting alanlarının tespiti, miting izinlerinin verilmesi, her türlü seçimle ilgili yönetim, İl Seçim Kurulunun emrindedir. İl Seçim Kurulu, miting alanlarını belirlemiş, Erzurum’da belirlenen miting alanı, ‘yeni miting etkinlik alanı’ olan alan. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in miting yaptığı alanlar olarak tespit edilmiş. Bu alanla ilgili 30 Nisan akşamına kadar miting yapacak cumhurbaşkanı adayları müracaatlarını yapıyorlar, 1 Mayıs günü de aynı güne denk gelen partilerin mitingleri İl Seçim Kurulunda seçim heyetiyle beraber toplanarak karara bağlanıyor. Bu olay üzerine İl Seçim Kuruluna ‘Size böyle bir müracaat var mı’ diye sordum. CHP İl Başkanlığının miting yapacağıyla ilgili herhangi bir yazılı müracaatları yok.”

Erzurum’da demokrasi taşlandı, polis seyrettiErzurum’da demokrasi taşlandı, polis seyretti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.