Eski İYİ Partililerin ‘barışmaları’ da kriz: ‘Plana sadık kalmışlar’

İyi Parti’den istifa eden İbrahim Özkan, zamanında “Akşener’de Cumhur İttifakı ile yürüyecek” dediği için tartıştığı eski partidaşı Nebi Hatipoğlu’ndan özür diledi: “Meğer plana sadık kalmışlar!”

Siyaset 9 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Partisinin yerel seçimlerde CHP ile ittifak ya da işbirliği yapmayarak “hür ve müstakil” davranma kararını eleştirdiği İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, genel başkanı Meral Akşener’in talimatıyla görevinden istifa etmişti.

Bu istifanın ardından İBB’deki partililer tarafından, Akşener’e rağmen yeniden seçilen Özkan, kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilince kendisini seçen 5 arkadaşıyla beraber İYİ Parti ile yollarını ayırmıştı.

Bu cephede bir süre sular durulsa da İbrahim Özkan’ın dün sosyal medyada yaptığı bir paylaşım, yeni bir tartışmanın kapısını aralayacak nitelikteydi.

Sinan Oğan patentli o sözü kullandı

İYİ Parti’den ayrılan ve ardından Ak Parti’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, önceki günkü aday tanıtım toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmişti.

Yerel seçimlerde CHP ile işbirliğini savunan ve İYİ Parti’den istifa eden eski İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Hatipoğlu hakkında yaptığı bir paylaşımda, kendisinden ‘özür’ diledi.

Hatipoğlu’nun Akşener Cumhur İttifakı’na katılacak sözleri nedeniyle, aralarında tartışma yaşadığını belirten Özkan, “Plana sadık kalmışlar” dedi.

Özkan’ın Mayıs seçimlerinde son düzlükte Cumhur İttifakı’na katılan Sinan Oğan’ın akıllara kazınan sözüyle gönderme yapması dikkat çekti.

 

‘Gelinen noktada kendisi haklı çıktı’

Özkan’ın paylaşımı şöyle:

“Kendisi İYİ Parti vekiliyken atmış olduğu Cumhur İttifakı ile işbirliği yapılması yönündeki twitine en sert tepkiyi o zaman ben vermiştim. Akabinde 26 Ağustos Afyon mitinginde Genel Başkanın bulunacağı çadırda kendisi ile yine sert bir tartışma yaşadım. Ve bana şahitlerin huzurunda şu sözü söyledi: Göreceksin Akşener cumhur ittifakı ile hareket edecek o zaman benden özür dileyeceksin dedi. Ben de o zaman, sen daha yeni partilisin; partinin kuruluş felsefesini bilmiyorsun demiştim. Eğer öyle bir şey olursa ben istifa ederim demiştim. Gelinen noktada Nebi Hatipoğlu haklı çıktı ve kendisinden özür diliyorum. Plana sadık kalmışlar…”

Akşener'den İmamoğlu'na: Bu savaş ilanıdırAkşener’den İmamoğlu’na: Bu savaş ilanıdır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.