Eski Spor Bakanı’ndan yeni bakana çağrı: Riyad krizinde suçluyu bulun

Eski Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç, partisi YRP’nin bir organizasyonunda Suudi Arabistan ile yaşanan Süper Kupa krizine değindi ve kulüp başkanlarını suçladı: Meselenin Atatürk olduğuna inanmıyorum.

Siyaset 4 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Suudi Arabistan’da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray’ın Süper Kupa maçı öncesinde takımlara Atatürk resimli tişört ve bayrakla çıkma yasağı gelmesiyle başlayan ve iki ülke arasında diplomatik bir krize dönüşen olaylar, siyasetin hâlâ gündeminde.

6 Temmuz 2011 – 25 Aralık 2013 tarihleri arasında gençlik ve spor bakanı olarak görev yapan, Ak Parti’nin eski, Yeniden Refah Partisi’nin ise yeni Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, da dün Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında Riyad krizine de değindi.

Gençlik ve Spor Bakanı’na açıklama çağrısı

Suat Kılıç, “Niye bu maç orada oynanmak istenmiştir? Niye bazı problemler önceden öngörülememiştir? Niye bu süreç yönetilememiştir? Bazı spor yöneticilerinin tercihleri Türkiye’yi neredeyse uluslararası krizin eşiğine getirmiştir. Meselenin Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı meselesi olduğuna inanmıyorum. Uluslararası arenada resmi futbol müsabakalarının UEFA ve FİFA kriterlerine göre hangi koşullarda oynanacağı bellidir. Bunu bilmeyenlerin en net ve belirgin olan futbolun uluslararası kurallarına göre bir süper kupa oynatmayı beceremeyenlerin bulunduğu koltukları işgal etmesine gerek yok. Provokasyon olup olmadığını bilemiyorum. Bu yüzden Gençlik ve Spor Bakanımızın bir açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.

‘Suçlunun kim olduğunu anlayabilmemiz için…’

Kupada yaşananları zafiyet olarak da nitelendiren Suat Kılıç, “Süper Kupa finalinde yaşananlar spor yöneticileri açısından bir yönetim zafiyetidir. Bu bir devlet ve hükümet krizi değildir. Suçlunun kim olduğunu anlayabilmemiz için Gençlik ve Spor Bakanı’nın açıklama yapması gerekir. Burada suçlunun Suudi Arabistan yönetimi olduğunu da sanmıyorum. Çünkü, TFF ve kulüplerin ortak açıklamalarında Suudi Futbol Federasyonu’na ‘teşekkür’ ibaresi var. Hiç kimsenin artık bu memlekete ‘Atatürkçülük’ ve ‘İstiklal Marşı’ fırtınası koparmasını gerek yoktur. Bu millet bayrağına da ülkenin kurucu liderine de İstiklal Marşı’na da 100 yıldır olduğu gibi yüzyıllardır sahip çıkma dirayetinde olan bir millettir” diye konuştu.

Peki ama Riyad’da tam olarak ne oldu?Peki ama Riyad’da tam olarak ne oldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.