Gökhan Zan krizi: Yeni bir kayıt çıktı ve CHP’nin adayı bugünü işaret etti

TİP’in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'la ilgili olarak ikinci bir ses kaydı daha ortaya çıktı. Diğer yandan Hatay belediyesi yetkilileri adaylardan birinin Lütfü Savaş lehine çekileceğini söyledi.

Siyaset 19 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı “partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaları” gerekçe göstererek adaylıktan çekti.

Kendisine şantaj yapılıp montaj ses kayıtlarıyla kumpas kurulduğunu iddia eden Zan ise savcılığa suç duyurusunda bulundu ve “adaylığının kararlılıkla sürdüğünü” açıkladı.

Zan’ın “montaj ve kumpas” iddialarına karşın, geçen yıl tanıştığı ve ifadesinde adı Turgay Kocakaya olarak geçen bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde “menfaat ilişkisine” girdiği kanısına varan TİP yönetimi Zan için disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş T24 yazarı Murat Sabuncu’ya “Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak. Belki başka partiler, başka insanlar için bunlar çok normal şeyler olabilir ama bizim kabul edebileceğimiz şeyler değil” dedi.

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı: 5 milyon dolar pazarlığıGökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı: 5 milyon dolar pazarlığı

Baş, Zan ve montaj iddialarıyla ilgili olarak “Bu kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacak, ‘deep fake’ dedikleri bir uygulamayla yapıldığını söylüyor ama kimi konuşmalarda da ‘Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ gibi birtakım ifadeleri de bizim arkadaşlarımıza söylüyor” diye konuştu.

Zan ise son olarak X hesabından yaptığı açıklamada “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Asla geri adım atmıyorum” dedi.

İkinci ses kaydı iddiası

Ancak Zan’a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı daha ortaya çıktı. Görüşme yine Kocakaya’yla. Sözcü TV’nin yayımladığı kayda göre Zan, Kocakaya’yı ihanet suçluyor ve Hatay’a çağırıyor. Kayıtta Zan, Kocakaya’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Mehmet Güzel ile görüştüğünü iddia ediyor.

İddialara göre ses kaydı şu şekilde:

Zan: Kumpas olduğu hiç sorun yok ama olan sana olacak.

Kocakaya: Bunlara biri bir şey söylemiş bizim hakkımızda, ‘Gidelim tadı kaçtı buraların’ falan. Biz de tamam gidelim dedik.

Zan: Sen şöyle yanlış yaptın. Buradan çekip gitmekle yanlış yaptın bu bir. İki, bana yanlış yaptın. Üç, sen buradan giderken bana da danışmadın yanımda yürümek için yanıma geldin ama arkamdan sattın ihanet ettin.

Zan: Sen de araştırıldın Mehmet Güzel ile birlikte konuştuğun ortaya çıktı. Senin buraya gelmen lazım.

Kocayaka: Benim mi? Allah Allah ben hiç konuşmadım Mehmet Güzel’le hiç hayatımda da görmedim. Hiç kimseye seninle ilgili bir şey anlatmadım.

Zan: Ben 3 haftadır Genel Merkez’e arkadaşlara söyledim. Bakın, bana şantaj kuruluyor, montaj kuruluyor, beni tehdit ediyorlar, ‘Boyun eğme, önemli, sakın geri çekilme’ dediler. Kumpas kuruldu, ses kaydı farklı yapıldı umurumda değil abi

Kocakaya: Böyle bir riske niye gireyim dostum, kariyerim var. Öpüyorum seni, dikkatli ol çalış, hadi.

Savaş iddiaları yalanladı

Zan’ın kendisine kumpas kurmakla suçladığı CHP’nin Hatay adayı Lütfü Savaş ise Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya “Nagehan Hanım benim bu iddialarla hiç ilgim yok. Sahadayız, çalışıyoruz, seçimi alıyoruz” dedi. Savaş, Zan’ın neden kendisini suçladığı sorusuna ise “Köşeye sıkışmış başka ne yapacak?” diye yanıt verdi.

İsmi geçen AK Partililer suç duyurusu yapacak

Alçı ses kaydında ismi geçen AK Partililerle ilgili de seçim işlerinden sorumlu Ali İhsan Yavuz’la konuştu. Yavuz iddialarda ismi geçen AK Partililerin suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Ayrıca kayıtta ismi geçenlerden AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal da iddiaları reddederek T24’e şunları söyledi: “İlgili kişileri tanımam, hiçbir temasım olmadı. İsmim geçtiği için de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Yalan olduğu şuradan belli. Hatay’da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi maniple ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan’la da öncesinde de bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.”

Hatay’da dengeler değişebilir

TİP’in Zan’ı adaylıktan çekmesi Hatay’da yerel seçim dengelerinin değişmesine yol açacak gibi görünüyor. Ancak Zan adaylıktan çekilse de çekilmese de siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ve düzeltme süreçleri tamamlandığı ve aday listeleri kesinleştiği için TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak oy pusulasında yer alacak. TİP ise Zan için seçim faaliyeti yapmayacak.

Belediye yetkilileri: Adaylardan biri Savaş lehine yarıştan çekilecek

Diğer yandan Birgün’ün haberine göre Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başkan adaylarından birisinin yarıştan çekilerek Savaş’a desteğini açıklayacağını söyledi. Söz konusu adayın bugün basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Gökhan Zan çekilecek adayın kendisi olmadığını söyledi.

Özgür Özel'den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyizÖzgür Özel’den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.